Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 172
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 168

Fenrise

Pionier e-mobilności
Z Boeingiem to w ogóle jest ciekawie ostatnio, bo mieli dostarczyć Trampkowi nowy Air Force One zamówione jeszcze w 2018. Ale się nie wyrabiają, bo to jednak dość specjalny i unikalny samolot i się przeciąga, plus wszystkie ostatnie "excelowe" problemy Boinga a Trump już by chciał nową zabawkę.

Więc wysłał tam Muska żeby "przyspieszył" prace ;)

Tak więc do firmy, która już ma ogromne problemy z cięciem kosztów, spadkiem jakości i bezpieczeństwa wysyłają gościa którego specjalnością jest dalsze cięcie kosztów, "optymalizacja" i tak dalej.

Nie wiem jak Trump, ale ja bym się chyba bał wsiadać do tego "nowego" AFO :p

Źródło1
Źródło2

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Ano tak, tu się zgadzam, myślałem że wyśmiewasz Kapitana Wronę co do tego bezpiecznika jak część głąbów w Internecie, nie mających pojęcia jak poważną sprawą jest komercyjne latanie i ile można nabroić pstrykając randomowo po kokpicie.
Oglądałem kiedyś jednego kanadyjczyka co pracuje w serwisie starych silników "odrzutowych", turbin gazowych etc. Pokazywał jakiś silnik co robili mu wymianę łożysk mimo że łożyska obecnie były ok i mówi czemu wymieniamy te łożyska co X przepracowanych godzin? Bo tak mówi instrukcja.

p0li

Pionier e-mobilności
mi wykladowcy na studiach (kierunek lotniczy) powtarzali - w powietrzu nie ma parkingow
cala ruska technologia latajaca jest na takim systemie oparta - przetrzymal 4000h na probach, dostal bumage na 3000h - i jak tyle przepracuje to na zlom, obojetnie w jakim jest stanie i montujemy nowy

qb4hkm

Pionier e-mobilności
mi wykladowcy na studiach (kierunek lotniczy) powtarzali - w powietrzu nie ma parkingow
cala ruska technologia latajaca jest na takim systemie oparta - przetrzymal 4000h na probach, dostal bumage na 3000h - i jak tyle przepracuje to na zlom, obojetnie w jakim jest stanie i montujemy nowy
tamten silnik nie był radziecki, ale łożysko SKF made in Poland z tego co pamiętam :cool:
sporo lotniczych silników tam przerabiają na napęd do turbin gazowych, bo core ten sam, tylko inny osprzęt

p0li

Pionier e-mobilności
tamten silnik nie był radziecki, ale łożysko SKF made in Poland z tego co pamiętam :cool:
sporo lotniczych silników tam przerabiają na napęd do turbin gazowych, bo core ten sam, tylko inny osprzęt
nie wiem jak do silnikow - ale do pralek SKF to najwyzsza polka :)

nabrU

Moderator
Widzę, że lepiej gada się o lotnictwie niż o muskizmach więc off-topu ciąg dalszy. Wspomniane problemy w 737Max, których na razie nikt 'nie widzi':

macinowa

Posiadacz elektryka
Tzn. czy sugerujesz, że to miało wpływ na bezpieczeństwo samolotów?
Nie mam wiedzy, czy miało wpływ na bezpieczeństwo w lotnictwie. Oczywiście mam swoją opinię, ale to niech lepiej każdy sobie odpowie we własnym zakresie czy zatrudnianie wg rasy/wyznania/orientacji seksulanej to jest "the way to go".

A było to w ostatnich latach posunięte daleko poza granice absurdu. Kto pracował w wiekszej firmie ten wie o co chodzi. Ten kto nie pracował pewnie nie wie. Boeing i wiele innych firm w stanach "disbanded shitcanned dei department" w końcówce ubiegłego roku - wyczuli co się święci już przed wyborami - kto jest "wyżej" ten szybciej czuje wiatr zmian.