Tesla Y Nowy Model LAUNCH SERIES dostępny na polskiej stronie. - 264 990 :)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Dzięki za Twoje wrażenia, wiem że są subiektywne, ale lżej mi będzie odbierać mój model 3, bo biłem się z myślami.

Oczywiście wszystkim kupującym junipera zazdroszczę dźwigni kierunkowskazów i nie tylko. I szczerze gratuluję. Ale sam będę szczęśliwy z modelem 3 lr rwd.
Ja bym poczekał na twoim miejscu, trójka na pewno dostanie dzwignie kierunkowskazów, i myślę że też przednią kamerę. Ja gdybym poczekał 3 miesiące miałbym Ryzena :(

krzyss

Pionier e-mobilności
90 to może nie, ale parę kW może być więcej. Zobaczymy. Ja jestem też ciekaw tych rewelacji typu Q czy odświeżenia S/X. Na ile to podkręcanie mające na celu podniesienie kursu, a na ile faktyczne cele.
9 miesiecy przed premiera czytalem takie same fantazje :)
Wieksza bateria i wieksza bateria… a finalnie dali mniejsza :)

solik

Pionier e-mobilności
Highlandzie wszyscy zachwalali, że podwójna szyba/laminowane szkło sprawi, że samochód będzie znacznie cichszy, ale potem ktoś pomierzył i okazało się że nie za bardzo.

petrolhead porownywal do swojej, caroseria rowniez i wyszlo im prawie 3dba ciszej przy podobnej predkosci a dla uszu to prawie 2x tyle

ja tez mam tm3 z 2021 i HL smiem twierdzic ze jest dwa razy cichszy w odczuciach, mniej slychac kola, mniej szumy z boku, szklany dach jakby usunac to juz w ogole byloby super - od niego jest taki specyficzny dzwiek jak w kazdym aucie z duza panorama

Last edited:

eimi

Pionier e-mobilności
Dzięki za Twoje wrażenia, wiem że są subiektywne, ale lżej mi będzie odbierać mój model 3, bo biłem się z myślami.

Oczywiście wszystkim kupującym junipera zazdroszczę dźwigni kierunkowskazów i nie tylko. I szczerze gratuluję. Ale sam będę szczęśliwy z modelem 3 lr rwd.
Ta dźwignia kierunkowskazów jest upośledzona. Działa tylko jeden klik i albo trzeba wyłączyć kierunek ręcznie albo polegać na automatycznym wyłączeniu które w 2 na 10 przypadków nie działa dobrze i jedziesz z włączonym kierunkiem. Zdecydowanie brakuje funkcji delikatny klik = 3 mrugnięcia.

Mimo wszystko i tak bym brał nowego Y zamiast 3 HL. Y sprawia wrażenie solidniej wykonanego, ma rzeczy których nie ma trójka - np. osłony progów, przyciemnione szyby, teraz doszła kamera. Takich drobiazgów jest więcej. Do tego produkcja Berlin a nie Chiny. Różnica w cenie jest niewielka za to, co się dostaje w zamian.

Najnowsze dyskusje