Autopilot na krajówce? Chyba wreszcie działa!

EbiMock

Zadomawiam się
Hej,
czy mnie coś ominęło? Wyglada na to, ze któraś z ostatnich aktualizacji spowodowała, że Tesla na autopilocie zaczęła rozpoznawać skrzyżowania jako miejsca odwolania ograniczenia prędkości ❤️
Wczoraj jechałem DK42 i oczywiście samochód zwalniał na ograniczeniach, ale po minięciu skrzyżowania przełączał ograniczenie znów na 90 km/h. Co prawda nadal trzeba potem podnieść pokrętłem prędkość do 90km/h, ale i tak jest to spory skok. Do tej pory jak zobaczył ograniczenie, to mógł tak jechać kilometrami, bo nie wiedział, ze najbliższe skrzyżowanie odwołuje ograniczenie prędkości.

Bardzo pozytywne zaskoczenie. Sprawdzaliście czy u Was też działa?

walik22

Zadomawiam się
Działa to w Tesla S AP3.0?

tom4cad

Zadomawiam się
Jechałem wczoraj na S8: Polanica -> Wrocław i nie działa anulowanie ograniczeń po przejechaniu skrzyżowań.

grypiomi

Fachowiec
Tesla nie anuluje po skrzyżowaniu. Nie rozpoznaje białej tablicy D-42. Ograniczenia czyta z map, które są bardzo (!) niedokładne. Droga z ograniczeniem 90 km/h między Gorajem a Dzwolą według T ma ograniczenie 30 km/h.

inter

Pionier e-mobilności
Tesla nie anuluje po skrzyżowaniu. Nie rozpoznaje białej tablicy D-42. Ograniczenia czyta z map, które są bardzo (!) niedokładne. Droga z ograniczeniem 90 km/h między Gorajem a Dzwolą według T ma ograniczenie 30 km/h.
U mnie D-42 rozpoznaje bez problemu. Zawsze daje 50 km.
Więcej rozpoznaje też D-43. Czasem daje 70, a czasem 90 km.

inter

Pionier e-mobilności
Z moich doświadczeń jest po staremu i w takim Błoniu czyta nadal znaki z bocznej uliczki gdzie jest 30...
U mnie w mieście, jest wjazd na parking z ograniczeniem 20 km, i to czyta. Ale kilka miesięcy temu, ignorował ten znak.
Na 100% poprawili ograniczenia dla ciężarówek. Teraz podaje poprawne ograniczenia prędkości.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
U mnie w mieście, jest wjazd na parking z ograniczeniem 20 km, i to czyta. Ale kilka miesięcy temu, ignorował ten znak.
U mnie zawsze czytał te znaki, dlatego zdziwiłem się jak wprowadzili w którymś updacie to jako nowość...

inter

Pionier e-mobilności
U mnie zawsze czytał te znaki, dlatego zdziwiłem się jak wprowadzili w którymś updacie to jako nowość...
Chodzi o to, że jechałem prosto, a czytał ten znak z wjazdu na parking. A w którejś aktualizacji to olewał. Od jakiegoś czasu znowu to czyta, mimo że nie jadę na ten parking.