Elon Piżmo oszalał. Co teraz z zakupem Tesli? Poczekać, bojkotowa, kupować mimo wszystko czy nic nie robić?

Ev3

Pionier e-mobilności
poczytaj kto jest właścielem i jaką ma przeszłość ta rodzina
A co, Indian zabijali?
Bo jak nie - to co było a nie jest, to..... sam wiesz co.
Liczy się to co tu i teraz.

Last edited:

Michal

Moderator
poczytaj kto jest właścielem i jaką ma przeszłość ta rodzina
Ty poczytaj, bo chyba właściciele Ci się pomylili. Może nazwisko to samo co nazistowscy potomkowie Gobelsa (ci od BMW), ale to inna rodzina :p

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Dziekuje za liczny udzial w dyskusji. Nie spodziewalem sie az takiego odzewu. Doszedlem do wniosku, ze jednak bedzie trzeba zrezygnowac z zakupu Tesli, czego bardzp zaluje, jednak wydaje mi sie, ze zakup tego auta teraz, w obecnej sytuacji politycznej mija sie z celem.
I super ! Gratuluje madrej decyzji.

cojestdoktorku

Posiadacz elektryka
Dziekuje za liczny udzial w dyskusji. Nie spodziewalem sie az takiego odzewu. Doszedlem do wniosku, ze jednak bedzie trzeba zrezygnowac z zakupu Tesli, czego bardzp zaluje, jednak wydaje mi sie, ze zakup tego auta teraz, w obecnej sytuacji politycznej mija sie z celem.
To brzmi również jak kpina, żart, ironia.

Musk jest uwazany ze swoimi samochodami za lidera zielonych technologii. Trump jest uważany od dawna za konserwatystę i petrolheda, zreszta na poczatku swojej kadencji ogłosił "drill baby drill".
No i skoro dwaj panowie z róznych biegunów mogą się dogadywac i mieć wspólne interesy, to oznacza ze absolutnie normalne jest iż ktoś moze:
- kupić Teslę i nienawidzić Muska,
- albo kochac Muska i nie kupić Tesli bo nienawidzi samochodów na prąd.

Wielu ludzi pośrednio sugeruje ze skoro mój sąsiad słucha "Lady Gagi" a ja jej nie lubie z jakiegoś powodu to powinienem przestac odpowiadać sąsiadowi "dzień dobry" a najlepiej jakbym sprzedał mieszkanie i wyprowadził się do innego miasta.
Ktoś uzna ze byłoby to normalne? Jeśli tak, ok, nie da sie kupic tesli bez patrzenia na politykę.
Jeśli jednak ktoś uzna ze nie musi mieć z sąsiadem dokałdnie tych samych pogladów by z nim sąsiadować to równiez oznacza ze moze kupić Teslę, lub nie chcieć kupić Tesli zupełnie na politykę nie patrząc, bo to zupełnie rózne dziedziny życia i nie należy ich łączyć.

Inaczej: Łaczenie zakupu samochodu z polityką nie róznic się bardzo od kupowania owoców zgodnie ze swoimi poglądami politycznymi, czyli ze jak nie lubimy czerwonych to oznacza ze nie mozemy kupowac czerwonych owoców - kupno takich owoców i choćby noszenie ich po sklepie w koszyku to byłaby niedopuszczalna deklaracja polityczna! Stop dla czerwonych jabłek, od dzis tylko zielone! a truskawki tylko niedojrzałe! (można w domu poczekac aż dojrzeja tak zeby nikt nie zobaczył)

lvlthn

Pionier e-mobilności
Bardzo dobra decyzja!

Niech się SC nie przegrzewają!
Mniej prądu się zużyje!

KrzyCh

Pionier e-mobilności
I wartość naszych używanych podskoczy jak popyt spadnie… Nie kupujcie jednym słowem. 😉

A poważnie, TMY to najfajniejszy samochód jakim jeździłem i nigdy nie rozumiałem co Elon ma do tego.

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
To brzmi również jak kpina, żart, ironia.

Musk jest uwazany ze swoimi samochodami za lidera zielonych technologii. Trump jest uważany od dawna za konserwatystę i petrolheda, zreszta na poczatku swojej kadencji ogłosił "drill baby drill".
No i skoro dwaj panowie z róznych biegunów mogą się dogadywac i mieć wspólne interesy, to oznacza ze absolutnie normalne jest iż ktoś moze:
- kupić Teslę i nienawidzić Muska,
- albo kochac Muska i nie kupić Tesli bo nienawidzi samochodów na prąd.
Co za absurdalna wypowiedź. Można kupić Tesle i nienawidzic Muska, kochać Muska i nie kupić Tesli, ale już nienawidzic Muska i nie kupić Tesli to kpina, żart i ironia😅
Logika obrońców Muska jest zadziwiająca.
Ja nie mam zdania odnośnie bojkotu Tesli, bo mnie tak dotyczy, jak bojkot producentów brylantów, natomiast uznaję, że każdy ma swoją wrażliwość i może się czuć niekomfortowo po wypowiedziach Muska.

Bronek

Pionier e-mobilności
Musk i Trump są takimi samymi ignorantami w sprawach historycznych i globalnych jak niejaki Nawrocki w sprawie szczepień na "palio". Obywatele Sienny dowiedzieli się że pasjonują się chorobą i tu się doktor/inteleku też się zdziwi, że Sienna to nie model Fiata ?