nabrU
Moderator

BP shuns renewables in return to oil and gas
The energy giant has announced its strategy after rivals also rowed back on green energy plans.

Nie wymieniales filtrow ? Wycieraczek ?U mnie 110 kkm przez 4 lata 3 miesiące i nic nie wydałem, poza zmianą opon![]()
Ja ICE zrobiłem w 7 lat 130k km i też wydałem ok 3000 PLN tylko na serwisy olejowe.Zrobilem tesla 120kkm przez 4 lata i na serwisy wydalem 3000.- PLN
No właśnie, spokojnej a nie szybkiej i bezproblemowej.cudowne auta dajace mozliwosc spokojnej jazdy!
No raz filtry za chyba 200 zł + ozonowanieNie wymieniales filtrow ? Wycieraczek ?
Nie czysciles hamulcow, plynu nir zmieniales ?
No jednak cos trzeba robic![]()
ICE w ropie to jednak fajna rzecz. Jednak w serwisie droższe (mam na myśli dealera), bo okresowy przegląd to. 2-3k PLN w ASO. Wydaje mi się że po prostu należy zastanowić się czego potrzebujemy.Ja ICE zrobiłem w 7 lat 130k km i też wydałem ok 3000 PLN tylko na serwisy olejowe.
Filtry, opony, sprzątanie i mycie kosztuje tyle samo co w Tesli. Nawet na klocki i tarcze wydałem po tych 7 latach tyle samo co w Tesli na nowe tarcze i klocki po 2 latach.
No właśnie, spokojnej a nie szybkiej i bezproblemowej.
Jakbym chciał spokojnie to bym wybrał pociąg![]()
BenzynaICE w ropie to jednak fajna rzecz. Jednak w serwisie droższe (mam na myśli dealera), bo okresowy przegląd to. 2-3k PLN w ASO. Wydaje mi się że po prostu należy zastanowić się czego potrzebujemy.![]()
Brałbym jak Reksio burą s..kęZasięgu nigdy za wiele ... ale jak już pisałem jeżeli miałbym stanąć na 10 minut co 2h jadąc z prędkością 140km/h, czyli powiedzmy okolice 300km zasięgu również zimą, to byłoby pięknie
Koniec greenwashingu?
Może i dobrze się stało, firmy pokazały swą prawdziwą naturę.Ależ oczywiście. W ojczyźnie BP jej marka BP Pulse (podobnie jak Shell Recharge) ma sporo ładowarek DC (mając oczywistą przewagę nad innymi CPO poprzez posiadanie już istniejących lokalizacji) mimo to od lat zajmują końcówki rankingów. Drogie, dość awaryjne. Jak dla mnie zwykła pokazówka...
P.S. W DE Aral Pulse (którego właścicielem jest BP) ma się chyba trochę lepiej jakościowo.
View attachment 25388
View attachment 25390
View attachment 25389
Niektórzy mają to w pakiecie, za który i tak muszą płacić leasingowi.Nie wymieniales filtrow ? Wycieraczek ?
Nie czysciles hamulcow, plynu nir zmieniales ?
No jednak cos trzeba robic![]()
To bierz:Brałbym jak Reksio burą s..kęZwłaszcza gdyby te 300km zimą przy 140 było w zakresie 10-80%.