BP jednak woli ropę...

nabrU

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności
To Ty zaprzeczasz, więc to Ty musisz odwalić tą robotę, żeby zrobić to wiarygodnie.
Tj. że było inaczej niż Grzyb zeznaje.
Grzyb jest dla mnie, oraz wielu na tym forum niewiarygodny. Średnie z jego przejazdów (nie jedna, a oglądałem wiele jego filmów) świadczą przeciwko niemu.
Więc jakieś inne wiarygodne źródło?
I 300 km nie w zakresie 100-0, ale 10-80, ładowanie 10 minut, dokładnie tak jak to opisał @viallos, którego wpis komentowałem.

Ev3

Pionier e-mobilności
Grzyb jest dla mnie, oraz wielu na tym forum niewiarygodny.
Dla mnie Ty bardziej.
I dla wielu na tym forum również.
I 300 km nie w zakresie 100-0, ale 10-80,
Chyba że krzywa dobra i można więcej.
ładowanie 10 minut,
Dowiedź że tak nie jest w tym płaszczaku.
Pomijając może czy to 10 czy 15 minutl bo to totalnie nic nie zmienia.

W każdym razie nawet te 70 kW (10-80%) w dobrze zestrojonym płaszczaku, spokojnie może wystarczyć na okolice 300 km z prędkością 140, zwłaszcza jeśli będzie to spokojna jazda po płaskim.
A nawet jak zabraknie 10 km i trzeba będzie stanąć 2 minuty szybciej,, to świat się od tego nie zawali.

Chyba że hejterowi zrobi to różnice....

cooler

Pionier e-mobilności
Dla mnie Ty bardziej.
I dla wielu na tym forum również.

Chyba że krzywa dobra i można więcej.

Dowiedź że tak nie jest w tym płaszczaku.
Pomijając może czy to 10 czy 15 minutl bo to totalnie nic nie zmienia.

W każdym razie nawet te 70 kW (10-80%) w dobrze zestrojonym płaszczaku, spokojnie może wystarczyć na okolice 300 km z prędkością 140, zwłaszcza jeśli będzie to spokojna jazda po płaskim.
A nawet jak zabraknie 10 km i trzeba będzie stanąć 2 minuty szybciej,, to świat się od tego nie zawali.

Chyba że hejterowi zrobi to różnice....
Więc komentujesz i nie czytasz dokładnie co? A teraz się kiwasz i nie wskazesz?
Chyba...Powinno... A jak zabraknie...Rzeczywiście konkrety podajesz.
A ja podaję np w tym i innych wątkach twarde dane z Tessie lub TeslaMate, Ty na razie pitu pitu podajesz i swoje wyssane z palca dywagacje.
Pokażesz w końcu ten test 300km zimą (ujemne temperatury) w zakresie 80-10 i ładowaniem 10minut 10-80%? Może być 15 minut :)

Michal

Moderator
@Ev3 po raz kolejny przykro mi że zburzę Twe przekonania o wspaniałości BEV i Twą narrację:
Obejrzałem dokładnie film i te prędkości przelotu były żenujące (89km/h), po prostu mieli parę przebitek z prędkością ok 150km/h, a trzeba pamiętać że zwykłe A4 przy 160km/h na zegarach to prędkość GPS 144km/h, więc czemu by nie było tak samo w GT e-Tron?

Zainteresowałem się i doczekałem moment gdzie przewijał wskaźniki, wyszło z trasy 324km prędkość średnia 89km/h (!), zostało 19% (musimy wierzyć na słowo).

View attachment 25451
Więc pomimo żenująco wolnej jazdy ze średnią 89km/h zasięg 100-0% to 395km. Przy 140 ciągle mniej niż 250-270km 100-0%.
A mi potrzeba minimum 300km przy ciągłej 140km/h w zakresie 10-80% i ładowaniu 10 minut, jak pisał @viallos.

Więc dalej kupa, niestety.

Co ciekawe, miałem swoją Teslą przeloty rzędu 360km z prędkością średnią 105km/h, View attachment 25452

więc dużo większą niż na filmie i zostało jeszcze 2% baterii. Daniel Grzyb jak zwykle niestety naciąga wspaniałość testowanego samochodu, pewnie jakby pokazał jak jest (słabo) to by go nie dostał do testów :unsure:

Ciągłe 140 GPS (142 - Tesla też oszukuje na zegarach, choć mało) to niestety od 100 do zera tylko 275km w plusowych temperaturach. I to Teslą z niedostępną teraz baterią.
View attachment 25453
Daniel nie potrafi jeździć stabilnie. Finał jest taki, że ma średnią prędkość z tyłka, a zużycie ogromne. Kiedyś "testował" TMY to mu wyszło, że zużywa trochę więcej niż EV6, tylko jak w drugim kierunku zamienili się samochodami, to nagle wyszła przepaść na korzyść TMY... Ogólnie to chyba najgorszy kanał o EV jaki widziałem. Nic tam się nie da oglądać.

viallos

Pionier e-mobilności
A nawet jak zabraknie 10 km i trzeba będzie stanąć 2 minuty szybciej,, to świat się od tego nie zawali
Masz niby 3 EV a piszesz tak jakbyś żadnym nie jeździł. Tutaj 10km, tam 2minuty albo ładowanie 5 dłużej. I to na srodku autostrady na której zapewne są ładowarki 400kWh co 5km rozstawione.
Na pewno nie jeździsz nimi po autostradzie predkoscią 140km/h bo bzdury wygadujesz.
Jestem daleki od supportowania @cooler bo strasznie marudny się zrobił ... ale bez przesady w drugą stronę.

cooler

Pionier e-mobilności
Jestem daleki od supportowania @cooler bo strasznie marudny się zrobił
Uwielbiam elektryki, niestety nie trawię zbyt małych baterii - trasy robi się wtedy... marudnie :p

Ev3

Pionier e-mobilności
Więc komentujesz i nie czytasz dokładnie co?
Ale co komentuję niby?
Film obejrzałem i wierzę Grzybowi bardziej niż Tobie, skoro mówi że zapierdzielał na tej trasie, a Ty z nim nie jechałeś, więc nie masz pojęcia jak było.

A że Tobie to burzy światopogląd, to już nie mój problem.

Więc sam sobie udowadniaj, jak Ci się chce, ja mam w pompie w co sobie wierzysz lub nie.

Ev3

Pionier e-mobilności
Masz niby 3 EV a piszesz tak jakbyś żadnym nie jeździł. Tutaj 10km, tam 2minuty albo ładowanie 5 dłużej. I to na srodku autostrady na której zapewne są ładowarki 400kWh co 5km rozstawione.
Sam się śmieję z jego ładowań co chwila i taktyki którą obiera.
Np. jak jedzie na czas i rezygnuje za szybko z ładowania jak długo się da na Ionity, na którym auto mu ciągnie 150-200 kW jeszcze i jedzie do Greenwaya, gdzie ma 150 kW maks, ale z dużą szansą że ktoś będzie sie współładował i prędkość spadnie mu o połowę, albo w ogóle będzie musiał czekać i czas tracić.

Tyle że zupełnie nie o tym mowa tutaj, tylko o zużyciu na trasie w tym konkretnym aucie i jego zasięgu.

cooler

Pionier e-mobilności
Więc sam sobie udowadniaj,
Tak myślałem. Piszesz bez sensu a jak ktoś Cię przyłapie to "sam sobie udowodnij" :)
Ja to policzyłem: WLTP 640 > 609. Średnia 89 < 135 z moich dowodów.

Ev3

Pionier e-mobilności
Tak myślałem. Piszesz bez sensu
Nie, to Ty piszesz bez sensu.
Dostałeś linka do filmu z zeznaniami, nie podobały Ci się wnioski, to sobie wymyślasz własne teoryjki.

I jeszcze każesz komuś innemu je sprawdzać.
ROTFL !!!!

Możesz podyskutować z Danielem w komentarzach do filmu, jeśli twierdzisz że mija się z prawdą, ale nie ze mną.
Ja nie byłem w tamtym samochodzie, więc nie będę się silił na szklaną kulę, pozostawiam tego typu bzdury Tobie.

P.S.
Manipulacja poprzez zmianę tematu, czyli nagła "wrzutka" ze średnią prędkością 135, o której nikt nigdy wcześniej nie pisał, to jest chamska demagogia najwyższych lotów

Last edited: