Dostawy Y Juniper - 2025

Krk

Posiadacz elektryka
Zapisałem sie na jazdę próbną Juniperem na poniedziałek.
Pytanie mam, żebym nie tracił czasu na szukanie.
Gdzie wyłączyć one pedal driving albo włączyć toczenie?
Szukam w instrukcji ale nie mogę znaleźć.

eimi

Pionier e-mobilności
Nie wylaczysz. W zakładce Dynamika możesz zmniejszyć siłę rekuperacji na mniejszą i tyle.

Do wyłączenia całkiem potrzebny jest s3xy commander

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Daj szansę One Pedal Driving - to jest optymalna opcja. Serio.

6a8

Posiadacz elektryka
uciążliwe bo prawa noga musi być cały czas na gazie mnie lub bardziej a ja lubię dać odpocząć nodze.
Ciekawe odczucie, polubiłem OPD od pierwszych 15 minut korzystania. Mam S3XY, co jakiś czas wyłączam rekuperację aby dać hamulcom się wykazać, i wtedy jak nogę mam poza gazem to mam wrażenie że mniej panuję nad samochodem :)
Jak są warunki do zdjęcia nogi z gazu - włączam tempomat.

umcus

Pionier e-mobilności
A to nie jest tak ze w nowym Y poziom rekuperacji można stopniować w zależności od preferencji użytkownika?!
Masz tylko dwie opcje - normalna i zredukowana. Jak chcesz bardziej mieszać, to tylko z Commanderem od Enhance.
Będę próbował się do tego przyzwyczaić ale to może być dla mnie uciążliwe bo prawa noga musi być cały czas na gazie mnie lub bardziej a ja lubię dać odpocząć nodze.
W mieście nie bardzo sobie to wyobrażam. Poza miastem możesz sobie włączyć tempomat. I oczywiście czekać, aż zaryjesz nosem w kierownicę przy phantom breakingu ;)

nabrU

Moderator
I oczywiście czekać, aż zaryjesz nosem w kierownicę przy phantom breakingu ;)

Następny teoretyk co jeszcze nie pojeździł sensownie ale wie :p. Ja wczoraj jechałem takimi pipidówkami na AP z mijaniem wielu ciężarówek na zakrętach i nic. I jadąc myślałem: powinienem zrobić filmik na Forum.
Kto wie, może będę robił filmiki w stylu Bronka na forumowy użytek ;)