Niedoskonałości, które mam na myśli wynikają z eksploatcji tj. na plastikowej matowej atrapie z przodu jest odprysk, prawe lusterko nosi ślady spotkania z przeszkodą, uszczelka w drzwiach kierowcy w jednym miejscu rozwarstwila się. Dwa pierwsze odziedziczyłem po poprzednim właścicielu, byłem ich świadomy i nic z tym nie zrobiłem nie przeszkadza mi to. Uszczelka nie wiem czy była zauważyłem już w trakcie eksploatacji może to moja wina. O takich niedoskonałościach myślę.Cześć - mam pytanie "100% bezwypadkowy, aczkolwiek jak to 4 letnie auto jakieś niedoskonałości można już znaleźć. " Jakby autor mógł rozwinąć wątek - co ma na mysliJa mam 7 letnią toyotę pime i zrobiłem nim ponad 50 kkm w dwa lata i poza średnią jakością plastików tu i tam to raczej nie widzę niedoskonałości .. no poza tym ze nie jest full EV :
![]()
Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś posta autora wątku - 120 tysięcy to cena następcy, nie wycena Kony.Auto warte jest około 60-70 tys a nie 120
Zdaje sobie z tego sprawę. Ale na co dzień zasieg kony mam z naddatkiem i to jest jej 90% zadań. Ale wyobrażam sobie, że jeżeli chce pojechać w trasę naładowany na 100% to pierwsze ladowanie i tak zrobię za 200-300 km a potem kolejne co około 200. I to co chciałbym uzyskać to to żeby postoje trwały po 20 min a nie 40. To miałoby być auto do wszystkiego. A Ioniq 5 2023 to nie jest już 77 kWh?Jeśli Konę masz 64 kWh, to nie bierz pod uwagę Ioniqa z baterią 73 kWh, bo zasięg będzie mniejszy.
Większa bateria, ale też sporo większe zużycie.
Dokładnie.Wydaje mi się, że nie zrozumiałeś posta autora wątku - 120 tysięcy to cena następcy, nie wycena Kony.
jak chcesz postoje do 20minut to musi byc aku 800V.Zdaje sobie z tego sprawę. Ale na co dzień zasieg kony mam z naddatkiem i to jest jej 90% zadań. Ale wyobrażam sobie, że jeżeli chce pojechać w trasę naładowany na 100% to pierwsze ladowanie i tak zrobię za 200-300 km a potem kolejne co około 200. I to co chciałbym uzyskać to to żeby postoje trwały po 20 min a nie 40. To miałoby być auto do wszystkiego. A Ioniq 5 2023 to nie jest już 77 kWh?
2023 tak.Zdaje sobie z tego sprawę. Ale na co dzień zasieg kony mam z naddatkiem i to jest jej 90% zadań. Ale wyobrażam sobie, że jeżeli chce pojechać w trasę naładowany na 100% to pierwsze ladowanie i tak zrobię za 200-300 km a potem kolejne co około 200. I to co chciałbym uzyskać to to żeby postoje trwały po 20 min a nie 40. To miałoby być auto do wszystkiego. A Ioniq 5 2023 to nie jest już 77 kWh?
A jeśli chodzi o takie niedoskonałości , powiedziałbym eksploatacyjne , to mam też ich kilka , również otaecie lusterka w tym. Mnie natomiast bardziej interesuje sprawa konstrukcyjnych użytkowych kłopotów, typu nadmierne zużycie np zawieszenia .. jakieś nietypowe hałasy czy już bardziej od strony estetyki trzeszczące plastiki .. itp.i Niedoskonałości, które mam na myśli wynikają z eksploatcji tj. na plastikowej matowej atrapie z przodu jest odprysk, prawe lusterko nosi ślady spotkania z przeszkodą, uszczelka w drzwiach kierowcy w jednym miejscu rozwarstwila się. Dwa pierwsze odziedziczyłem po poprzednim właścicielu, byłem ich świadomy i nic z tym nie zrobiłem nie przeszkadza mi to. Uszczelka nie wiem czy była zauważyłem już w trakcie eksploatacji może to moja wina. O takich niedoskonałościach myślę.