Dostawy I kw. 2025 roku

inter

Pionier e-mobilności
Tak powinno się robić, ale mało kto zadaje sobie ten trud.
Dokładnie, dziś nawet pytałem sąsiada, co ma warsztat i był lekko zdziwiony. Pamiętał o F126p i ciężarkach, ale tam było h.... zawieszenie na resorze.

eimi

Pionier e-mobilności
Tesla też podaje nastawy dla nieobciążonego zawieszenia, ale jednocześnie zaznacza że dla najlepszych efektów należy ustawiać z obciążeniem. Moim zdaniem to jest w szczególności istotne dla Y/3, które są wrażliwe na jakiekolwiek odchyły czy to w kwestii geometrii czy samych opon. Ja bym fabryki w nowym aucie nie poprawiał, chyba że bym zauważył jakieś niepokojące objawy.

TomRS

Pionier e-mobilności
Tesla też podaje nastawy dla nieobciążonego zawieszenia, ale jednocześnie zaznacza że dla najlepszych efektów należy ustawiać z obciążeniem. Moim zdaniem to jest w szczególności istotne dla Y/3, które są wrażliwe na jakiekolwiek odchyły czy to w kwestii geometrii czy samych opon. Ja bym fabryki w nowym aucie nie poprawiał, chyba że bym zauważył jakieś niepokojące objawy.
Auta spięte mocno pasami na statku często mają rozjechaną delikatnie zbieżność połówkową.

eimi

Pionier e-mobilności
Auta spięte mocno pasami na statku często mają rozjechaną delikatnie zbieżność połówkową.
A mi się wydawało że ich nawet nie spinają pasami, tylko stoją na takiej tarce jak na zwykłym promie. Jeden statek z chińskimi elektrykami przez to zatonął bo w sztormie zaczęły te samochody się przesuwać. Masz może zdjęcia z takiego statku transportującego tesle?

Z drugiej strony - zarówno w mojej 3 z Chin jak i w Y z Berlina były źle fabrycznie ustawione światła. Więc jeżeli taką samą wagę przywiązują do geometrii to może faktycznie lepiej sprawdzić, ale przez warsztat który wie co robi.

inter

Pionier e-mobilności
A mi się wydawało że ich nawet nie spinają pasami, tylko stoją na takiej tarce jak na zwykłym promie. Jeden statek z chińskimi elektrykami przez to zatonął bo w sztormie zaczęły te samochody się przesuwać. Masz może zdjęcia z takiego statku transportującego tesle?
Jest gdzieś na forum, na początku 2024 roku. Chyba dostawa I kw 2024.

eimi

Pionier e-mobilności
Ja znalazłem coś takiego:
. Faktycznie są przypięte pasami
Faktycznie i jest też zupełnie płaska podłoga. Nie powiedziane też że na każdym statku jest tak samo.

Bazarack

Zadomawiam się
Dla czekających - CMA CGM INDIANAPOLIS zadokował wczoraj ok. 19:30, dostałem informację od leasingu, że Tesla miała wysyłać papiery do rejestracji w piątek i poniedziałek.

W mojej przebieg zwiększył się z 6,39 km na 6,97 km co wskazuje na to że auto zostało rozładowane i czeka na placu.

Informacji oficjalnych od Tesli oczywiście zero poza zabookowaniem terminu w aplikacji :v
Taki mały skok przebiegu? To moją chyba do wsi obok pojechali, bo 3km więcej mi pokazuje :D Gdzie i kiedy odbierasz? :) Ja odbiór na sobotę na 10:30 w Katowicach mam (o ile tego nie przesuną :))

inter

Pionier e-mobilności
Taki mały skok przebiegu? To moją chyba do wsi obok pojechali, bo 3km więcej mi pokazuje :D Gdzie i kiedy odbierasz? :) Ja odbiór na sobotę na 10:30 w Katowicach mam (o ile tego nie przesuną :))
Ktos się pojechał karnąć ;)

tanczmy

Zadomawiam się
Ja też Katowice, najwcześniej mogłem wybrać poniedziałek 17.03 o 10:30 ;)