Cktomek

Zadomawiam się
Bo to nic nie daje, ostatecznie i tak wróci do poprawki. Więc lepiej te kilka/kilkanaście dni wytrzymać i składać od razu komplet, taki jaki jest wymagany.
Złożyłem wniosek na początku lutego, mam już docelowy dowód rejestracyjny i czekam na kontakt. Jeśli bym złożył teraz wniosek to czas oczekiwania by się wydłużył przez to, że wpłynęłyby nowe wnioski + jeśli bym miał coś do poprawy oprócz przesłania dowodu rejestracyjnego to jeszcze bardziej wydłużyłoby całą procedurę.

PabloPN

Posiadacz elektryka
Złożyłem wniosek na początku lutego, mam już docelowy dowód rejestracyjny i czekam na kontakt. Jeśli bym złożył teraz wniosek to czas oczekiwania by się wydłużył przez to, że wpłynęłyby nowe wnioski + jeśli bym miał coś do poprawy oprócz przesłania dowodu rejestracyjnego to jeszcze bardziej wydłużyłoby całą procedurę.
Może być też tak, że Twój już wniosek będzie czekał na nowo na weryfikację... pomijam już fakt, że w czasie rozpatrywania Twojego niepoprawnego wniosku mógłby zostać zweryfikowany inny poprawny wniosek co mogłoby skrócić czas oczekiwania...

Cktomek

Zadomawiam się
Może być też tak, że Twój już wniosek będzie czekał na nowo na weryfikację... pomijam już fakt, że w czasie rozpatrywania Twojego niepoprawnego wniosku mógłby zostać zweryfikowany inny poprawny wniosek co mogłoby skrócić czas oczekiwania...
Według regulaminu Nfosigw ma 10dni od złożenia korekty na ocenę wniosku.

KrzysztofFly

Moderator
W sumie w tym toku rozumowania, to przecież można złożyć wniosek po podjęciu decyzji o zakupie samochodu ;), resztę się potem poprawi ;), niech już termin leci ;).
Według regulaminu Nfosigw ma 10dni od złożenia korekty na ocenę wniosku.
W sumie regulaminy NFOŚiGW są po to, aby były ;). Oni sobie z nich nic nie robią ;). I uwierz mi wiem o czym piszę, bo sam składałem wniosek w poprzednim programie i swoje odczekałem ;).
1741883469653.png

boa

Posiadacz elektryka
W sumie w tym toku rozumowania, to przecież można złożyć wniosek po podjęciu decyzji o zakupie samochodu ;), resztę się potem poprawi ;), niech już termin leci ;).

W sumie regulaminy NFOŚiGW są po to, aby były ;). Oni sobie z nich nic nie robią ;). I uwierz mi wiem o czym piszę, bo sam składałem wniosek w poprzednim programie i swoje odczekałem ;).
View attachment 25843
Ile czasu Cię przeciągnęli? Mnie rok :)

KrzysztofFly

Moderator
Ile czasu Cię przeciągnęli? Mnie rok :)
Tak jak wkleiłem wyżej "od momentu złożenia wniosku 1.6.2022 roku, do wypłaty dofinansowania całość zajęła 14 miesięcy."

boa

Posiadacz elektryka
Tak jak wkleiłem wyżej "od momentu złożenia wniosku 1.6.2022 roku, do wypłaty dofinansowania całość zajęła 14 miesięcy."
PKO Leasing na początku kredytował te 27k we wpłacie własnej, ale później dość szybko zrezygnowali z takiej opcji, jak widziałem ;)

Piter

Posiadacz elektryka

View attachment 25843
Poprzedni program nie ma nic do tego. BOŚ jako operator wprowadził sobie odrębny regulamin na podstawie którego najmniejszy błąd dyskwalifikował wniosek i wyrzucał go do kosza. W obecnym program, realizowanym bezpośrednio przez NFOŚ, fundusz wzywa do uzupełnienia braków, więc czekanie na ostateczny dowód nieraz 3-4 tygodnie jest bez sensu.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Ja zlozylem wniosek z tymczasowym i jak juz dostalem staly, to wyslalem go poprzez formularz na stronie do skladania wnioskow.

eimi

Pionier e-mobilności
Zostałem wezwany do korekty - składałem wniosek pierwszego dnia. Podejrzewam że każdy zostanie wezwany do korekty, bo zmienił się wniosek:

1. informujemy, że od momentu złożenia wniosku do dnia weryfikacji nastąpiła zmiana formularza wniosku w cz. III tj. dodanie możliwości wybierania numerów PKD obowiązujących od roku 2025 (dot. JDG), w cz. IV nastąpiła poprawa błędu dot. wyliczania daty zakończenia okresu trwałości oraz dodano nowe komórki dot. wartości podatku VAT, a także w części wniosku dot. pomocy publicznej (dot. JDG) umożliwiono wprowadzenie danych liczbowych po przecinku lub w części dot. premii za niski dochód poprawiono błąd dot. wyliczania uzyskanego przez OOW dochodu (dot. osób fizycznych) – prosimy o utworzenie korekty wniosku na nowym/zaktualizowanym formularzu wniosku (należy w GWD nacisnąć przycisk utwórz aktualizację),

2. numer PKD wskazany w raporcie z GUS dot. roku 2025 - należy we wniosku wskazać numer PKD dot. roku 2025,