Chyba nie za dobrze z elektromobilnością w UK :) Ludzie wracają do ICE

cooler

Pionier e-mobilności
Pomimo wielu zapewnień naszego nieustraszonego korespondenta z UK: @nabrU że z elektromobilnością w UK jest świetnie, "jest super i o co Ci chodzi" mój ulubiony kanał carwow właśnie pokazał że ludzie w UK odchodzą od elektryków, właśnie przez coś o czym piszę od jakiś 2 lat na tym forum: przez słaby zasięg i zbyt dużo kombinacji z ładowaniem. W UK (!) gdzie zgodne z zapewnieniami naszego kolegi jest tak dobrze że pewnie nieumiejętnie parkując przed pizzerią można uszkodzić parę ładowarek :)
Zresztą - obejrzyjcie sami i oceńcie sami - jak zawsze rozrywka zapewniona. Dlaczego koniec z Teslą od 6:35

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Zabawne, ale to bardzo specyficzny przypadek. Ja wolę to ryzyko, że czasem ładowarka nie będzie działać, niż jazdę ICE.
I to fakt, że ładowarki powinny być jakoś ogarnięte przez państwo. Jak większość rzeczy publicznych. Ale w UK nawet metro w Londynie nie jest dotowane, przez to jest absurdalnie drogie (najdroższe na świecie i to po uwzględnieniu siły nabywczej lokalsów).

macinowa

Posiadacz elektryka
Kobieta poprostu nie ogarnia nawigacji, najlepiej niech rzeczywiście kupi benzynę i jeździ z tym atlasem. Starych drzew się nie przesadza.

....to be fair on Tesla, supercharging network is reliable and efficient and stops are planned by the car satnav, but my mother never got her head round using it...

chess_m

Posiadacz elektryka
Skąd tytuł wątku? Ludzie? To na podstawie filmu z jedną seniorką nieogarniającą ładowania?
Przecież @cooler dał emotkę w tytule. Swoją drogą może piękny flejm się szykuje ;)

solik

Pionier e-mobilności
Ja sie przyzwyczailem do SC od 3 lat i wlasnie teraz jadac EV innej marki pareset km czuje rowniez zaklopotanie manewrujac miedzy roznymi operatorami i poczuciem ze ryzyko niezadzialania jest wysokie.. ja sobie poradze ale jak ktos starszy co ledwo SMS wysle lub zdjecie na Whatsappie ma robic to samo to tez bym wrocil do ICE najlepiej hybrydowego :) no lub jakis prezes co ma ludzi od wszystkiego

Niesamowicie denerwujace jest to ze nadal nie dziala jeden standard platnosci i polaczenia z tymi stacjami, moze w koncu KE sie na cos przyda i wymusi tutaj cos tak jak z USB-C

testowy

Zadomawiam się
Niesamowicie denerwujace jest to ze nadal nie dziala jeden standard platnosci i polaczenia z tymi stacjami, moze w koncu KE sie na cos przyda i wymusi tutaj cos tak jak z USB-C
AFIR przecież wszedł... na sieci TEN-T przy ładowarkach >50kW będzie możliwość płacenia kartą... co prawda cały AFIR ma być wdrożony do 2035 a to płacenie do 2027...

Ev3

Pionier e-mobilności
AFIR przecież wszedł... na sieci TEN-T przy ładowarkach >50kW będzie możliwość płacenia kartą... co prawda cały AFIR ma być wdrożony do 2030 a to płacenie do 2027...
Lidle chyba już wszystkie tak mają, do tego cena się nie zmienia, a wręcz bywa taniej niż aplikacją roamingową.