Kona Electric w praktyce

adamusek

Posiadacz elektryka
ale nie kazdy ma wbudowany modul wifi i mozesz sobie oprogramować te grzalki i odpalac je tylko w przypadku nadwyzki PV.

Ev3

Pionier e-mobilności
Znam lepsze zastosowania dla nadprodukcji z pv, niż marnowanie jej na coś z COP 1.0, gdy mam lepsze alternatywy.

adamusek

Posiadacz elektryka
Znam lepsze zastosowania dla nadprodukcji z pv, niż marnowanie jej na coś z COP 1.0, gdy mam lepsze alternatywy.
Ta instalacja nie jest u mnie, nie każdy alternatywę ma, w tej lokalizacji glownie pracuje w trybie PC; i ja mam u siebie grzałkę ale służy ona głównie do zbijania napięcie gdy rośnie w peaku produkcji (z racji sporej instalacji to się czasem przydaje, chociaż mam 2xev, 7xklima plus spore zużycie domowe (5domowników, 2xosoby na HomeOffice)

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
A masz ten dźwięk na postoju? U mnie pojawia się dopiero jak koła ruszą i przy zamkniętych oknach nie jest uciążliwy, a na parkingu pod supermarketem niezbędny.

Kona EV

Fachowiec
testówką jeździłem, włączał się od razu po wrzuceniu biegu. nawet jak koła nie ruszyły.
Potwierdzam - włącza się po zapięciu biegu. To informacja dla kierującego, że pojazd jest "na biegu" i ruszy po naciśnięciu pedału - to dziwnie brzmi ale stąd biorą się te filmy na YT gdy auto niespodziewanie rusza w budynek, lampę albo co gorsza w ludzi.

Edek

Zadomawiam się
Potwierdzam - włącza się po zapięciu biegu. To informacja dla kierującego, że pojazd jest "na biegu" i ruszy po naciśnięciu pedału - to dziwnie brzmi ale stąd biorą się te filmy na YT gdy auto niespodziewanie rusza w budynek, lampę albo co gorsza w ludzi.
no ale zeby wrzucic bieg to trzeba wbić hamulec :)

Najnowsze dyskusje