Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 177
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 174

Grzesiek

Pionier e-mobilności
i jeszcze jeden kwiatek...

chlop z afryki wyjedzie, ale afryk z chlopa nie...
teraz może trwać wyciąganie wszystkich brudów, bo się najlepiej sprzedają. Jak zwykle trzeba brać poprawkę i dzielić przez hype, modę czy inna nienawiść. To akurat takie pudelkowe newsy.

ELuk

Pionier e-mobilności
i jeszcze jeden kwiatek...

chlop z afryki wyjedzie, ale afryk z chlopa nie...
Ale że co???
Że niby MElon wysyła te pisma i wstrzymuje wypłaty, czy pracownicy administracji firmy - producenta aut pod marką Tesla. 🤣
No i nie wiem, czy chciałeś tym tekstem obrazić mieszkańców Afryki, czy wyszło Ci to tak przy okazji walki z pewny afrykańskim migrantem.., 🤔😉🤨

p0li

Pionier e-mobilności
teraz może trwać wyciąganie wszystkich brudów, bo się najlepiej sprzedają. Jak zwykle trzeba brać poprawkę i dzielić przez hype, modę czy inna nienawiść. To akurat takie pudelkowe newsy.
moze tak, moze nie - wnioski kazdy niech sobie wyciagnie sam

p0li

Pionier e-mobilności
Ale że co???
Że niby MElon wysyła te pisma i wstrzymuje wypłaty, czy pracownicy administracji firmy - producenta aut pod marką Tesla. 🤣
piekne rozdwojenie jazni tu obserwuje - jak cos w tesli udoskonalono, zmieniono czy ogloszono nowosc - slysze pienia - on ci to sprawil, sam namascil, obliczal nocami i oto mamy
jak natomiast jedyna fabryka tesli w europie probuje wprowadzic afrykanski styl pracy - to od razu bronienie swojego bozka - to nie on, to jego pracownicy, on nic nie wiedzial
przypomina mi to obroncow pewnego austriackiego malarza z wasikiem ktory mial nic nie wiedziec o pewnych obozach

No i nie wiem, czy chciałeś tym tekstem obrazić mieszkańców Afryki, czy wyszło Ci to tak przy okazji walki z pewny afrykańskim migrantem.., 🤔😉🤨
nic nie chcialem - podalem dostosowane do sytuacji stare polskie przyslowie - a ty dorobiles interpretacje

daniel

Señor Meme Officer
piekne rozdwojenie jazni tu obserwuje - jak cos w tesli udoskonalono, zmieniono czy ogloszono nowosc - slysze pienia - on ci to sprawil, sam namascil, obliczal nocami i oto mamy
jak natomiast jedyna fabryka tesli w europie probuje wprowadzic afrykanski styl pracy - to od razu bronienie swojego bozka - to nie on, to jego pracownicy, on nic nie wiedzial
przypomina mi to obroncow pewnego austriackiego malarza z wasikiem ktory mial nic nie wiedziec o pewnych obozach

nic nie chcialem - podalem dostosowane do sytuacji stare polskie przyslowie - a ty dorobiles interpretacje
Patrząc na to jakie ostatnio wstawiasz obrazki, to pudelkowe to bardzo trafne określenie. Ja bym dodał jeszcze cringe, tak z amerykańska.

p0li

Pionier e-mobilności
Patrząc na to jakie ostatnio wstawiasz obrazki, to pudelkowe to bardzo trafne określenie. Ja bym dodał jeszcze cringe, tak z amerykańska.
wrzucam to co do mnie trafia od znajomych - ale tez nie wszystko bo bym musial tylko tym sie zajmowac ;)

ale specjalnie dla ciebie - z holenderskiego pudelka:

1742161245159.png

Fenrise

Pionier e-mobilności
Owszem, ma tylko te ileś tam %. Ale Tesla to jedyna fizyczna, namacalna i łatwo dostępna "obecność" Elona na której można wyrazić swoje niezadowolenie i sprzeciw wobec niego (choć akty wandalizmu uważam za skurwysyństwo). Zwłaszcza że Elon od zawsze firmował Tesle swoją twarzą i został guru znacznej części jej użytkowników.

No bo gdzie indziej mogą się protestujących zebrać żeby było ich widać i słychać? Na kosmodromach SpaceX? Na Twitterze/X? Jechać pod Biały Dom? USA to ogromny kraj, a internetowe protesty nikogo nie obchodzą.

Tylko przez to ścisłe marketingowe powiązanie Musk-Tesla obrywają rykoszetem jej użytkownicy. Taki skutek uboczny bycia właścicielem firmy-celebrytą.

ELuk

Pionier e-mobilności

Żenada… 😬

AndrzejKulig

Fachowiec
wrzucam to co do mnie trafia od znajomych - ale tez nie wszystko bo bym musial tylko tym sie zajmowac ;)

ale specjalnie dla ciebie - z holenderskiego pudelka:

View attachment 25955
A trafiaja do Ciebie takie informacje od Twoich znajomych?
1742320375732.png