Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 173
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 169

daniel

Señor Meme Officer
A dewastacja tesli to jest naprawdę głupie barbarzyństwo. Co innego choćby właśność tesli, a nie prywatnych ludzi/banków.
Dlaczego własność Tesli to co innego?

umcus

Pionier e-mobilności
Trochę tam jest wojna domowa, kto nie widział Civil War w kinie, polecam, jest na streamingach teraz. Wygląda jak dokument z przyszłości za kilka lat.
Film mi się podobał.
A dewastacja tesli to jest naprawdę głupie barbarzyństwo. Co innego choćby właśność tesli, a nie prywatnych ludzi/banków.
Punkt widzenia jak zwykle zależy od punktu siedzenia. Każdy jest mądry, do czasu, aż taki wandalizm dotknie kogoś osobiście. Taka mentalność Kalego. Jak komuś zniszczą Teslę, to jest radość. Ale jak ktoś nam zniszczy samochód na parkingu to jest wielkie halo. Ludzie mają sieczkę we łbie i nic na to nie poradzisz. Tyle dobrego, że nie ma u nas powszechnego dostępu do broni, bo jak to się kończy wszyscy wiemy.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Bo to właśność przynajmniej w 13% człowieka wzniecającego podziały i nienawiść na świecie, w tym w Europie. On zbiera, co sieje, podbija zasięgi róznym bojówkarzom prawicowym itd.

Nie popieram, ale tu jest jakaś logika.

Niszczenie mojego samochodu, to już jest wyższy poziom sp...lenia.

daniel

Señor Meme Officer
Bo to właśność przynajmniej w 13% człowieka wzniecającego podziały i nienawiść na świecie, w tym w Europie. On zbiera, co sieje, podbija zasięgi róznym bojówkarzom prawicowym itd.
To jest właśnie definicja terroryzmu. Godzisz się na postronne ofiary.

Terroryzm to złożone zjawisko, które nie ma jednej powszechnie przyjętej definicji. Jednak na podstawie różnych źródeł można wyróżnić kilka kluczowych elementów charakteryzujących terroryzm:
  1. Użycie przemocy lub groźba jej użycia: Terroryzm polega na stosowaniu siły, przemocy fizycznej lub groźby jej użycia przeciwko osobom lub mieniu 1 2.
  2. Cel polityczny lub ideologiczny: Działania terrorystyczne są motywowane ideologicznie i mają na celu wymuszenie określonych zachowań lub ustępstw politycznych 1 2.
  3. Zastraszanie i wywoływanie strachu: Terroryzm dąży do wywołania szoku, ekstremalnego zastraszenia jednostek, grup, społeczeństw lub rządów 2 3.
  4. Naruszenie istniejącego porządku prawnego: Akty terrorystyczne są przeprowadzane z pogwałceniem prawa 1 2.
  5. Rozgłos medialny: Terroryści często dążą do nagłośnienia swoich działań i przekonań politycznych poprzez media 2 3.
  6. Ofiary pośrednie: Działania terrorystyczne często dotykają osób postronnych, które nie mają bezpośredniego wpływu na realizację celów terrorystów 1 2.

Nie popieram, ale tu jest jakaś logika.
Logika jak w skeczu "w obronie kobiety".

Niszczenie mojego samochodu, to już jest wyższy poziom sp...lenia.

Makus

Pionier e-mobilności
Trochę tam jest wojna domowa, kto nie widział Civil War w kinie, polecam, jest na streamingach teraz. Wygląda jak dokument z przyszłości za kilka lat.

Co do prywatnej własności to pełna zgoda, ale bankom? Korporacjom? Eee tam 😈

umcus

Pionier e-mobilności
Dyskusja wyniknęła w wyniku wypowiedzi @Makus, która w skrócie brzmiała "niszczenie wszystkiego z napisem Tesla jest ok, bo wysadzanie nazistowskich pociągów też było ok ". Ironicznie czy nie, nie wiem, niech autor się wypowie ;) Zaznaczam, nikogo nie atakuję, ja to pokojowo nastawiony osobnik jestem ;)

O ile jestem w stanie zrozumieć (rozumieć != akceptować) niszczenie własności korporacji, o tyle niszczenie majątku osób, które mają tyle wspólnego z korporacją, że zakupiły jej produkt jest dla mnie tym samym, co ładnie podsumował @Wojtek Wawa : wyższym poziomem sp...lenia. A na akcje typu "nie wstydzi się pan jeździć teslą" czy "sprzedaj teslę, żeby pokazać że nie popieram Muska" aż chcę powiedzieć jak w jednym dowcipie:

gdzie sens, gdzie logika???

Czym na litość boską zaszkodzę Elonowi, jak sprzedam samochód, za który już dawno temu zapłaciłem Tesli? A przyszły nabywca kupując ode mnie samochód niby będzie popierał czyny Muska?

No ale o czym my rozmawiamy, o myśleniu i własnym zdaniu w dobie tiktoka? U ludzi, którzy nie mają odłożonej choćby jednej wypłaty jako poduszki finansowej? Wolne żarty :) Tak jak pisałem, sieczka we łbie. Szkoda w ogóle gadać, jeśli ktoś porównuje Elona do tego, co czynili naziści (czy też faszyści, bo wersje są różne), to znaczy, że uczestniczymy w kabarecie, a nie poważnej rozmowie.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Przed Elonem świat był zgodny. Panował pokój i powszechny dobrobyt. Przyszedł Elon, rozpuścił Covid, napadł na Ukrainę i osadził na stanowisku prezydenta usa osobę o zerowym poparciu. Media stanęły na wysokości zadania - spokojnie próbują łagodzić konflikty i apelują o szacunek nawet wobec przeciwników politycznych. Niestety, obecnie Musk rysuje wszędzie swastyki i rzuca koktailami mołotowa.
Wygląda na to, że zrujnowanie firmy produkującej popularne samochody elektryczne to jedyny sposób na przywrócenie pokoju, zgody i dobrobytu

Last edited: