Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 175
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 171

macinowa

Posiadacz elektryka
wrzucam to co do mnie trafia od znajomych - ale tez nie wszystko bo bym musial tylko tym sie zajmowac ;)

ale specjalnie dla ciebie - z holenderskiego pudelka:
Przerzucanie się taki obrazkami od kilku tygodni to dziecinada i nie byłoby w tym nic złego - od tego są takie wątki tak ten. Byłoby, gdyby nie fakt, że to motywuje niektórych do agresji, następnie pojawiają się copycats i spirala się nakręca. Tymczasem to jest całkowite kłamstwo i dlatego jest tak skuteczne.

pompon

Posiadacz elektryka
Mam wrażenie, że przeciwnicy Muska ścigają się teraz z nim na to kto jest większą kreaturą i zaczynają wygrywać.

Niesamowite jest to, że wandalizowanie Tesli się jakoś znormalizowało. Nawet mainstream zahacza o postawę "nie popieram, ale rozumiem".
Dla przeciwwagi może należałoby normalizować walenie prętem po mordach ludzi, którzy podpalają cudze auta (nie ;)). Ok - protesty tak, bojkot konsumencki tak, ale dewastowanie cudzej własności żeby zastraszyć innych to jest sposób działania terrorystów.

daniel

Señor Meme Officer
sposób działania terrorystów.
Na początku też myślałem, że to zwykły wandalizm, ale teraz jestem zdania, że to terroryzm. Myślałem, że "strata ładowarek to tam żadna katastrofa, dlaczego od razu terroryzm, zwykły wandalizm". Tylko że te wszystkie akty przemocy są przeprowadzane w celu wpłynięcia na politykę kraju, a to już jest definicja terroryzmu. Teraz już się nie dziwię dlaczego Ci ludzie idą na 20 lat do więzienia czasami.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Mam wrażenie, że przeciwnicy Muska ścigają się teraz z nim na to kto jest większą kreaturą i zaczynają wygrywać.

Niesamowite jest to, że wandalizowanie Tesli się jakoś znormalizowało. Nawet mainstream zahacza o postawę "nie popieram, ale rozumiem".
Dla przeciwwagi może należałoby normalizować walenie prętem po mordach ludzi, którzy podpalają cudze auta (nie ;)). Ok - protesty tak, bojkot konsumencki tak, ale dewastowanie cudzej własności żeby zastraszyć innych to jest sposób działania terrorystów.

To jest bardzo ciekawy mechanizm, jak cywilizacja upada.

Brakuje tylko tego, że protestujemy i jeździmy lewą stroną jezdni(bo prawa jest dla prawaków) no i chaos mamy gotowy.

Żyjemy w obecnym społeczeństwie, bo jest pewien zbiór prostych, ale oczywistych praw, nie zabijamy, nie krzywdzimy, nie kradniemy etc.

Problem się zacznie, gdy wszyscy zaczną tak robić.

Nie lubię śmierdzącego diesla mojego sąsiada, to co, też mam go piętnować fizycznie butelką z paliwem(jeśli wiecie o co mi chodzi)?

Makus

Pionier e-mobilności
Bojkot obywatelski tak, protesty tak, ale wysadzanie nazistowskich pociągów przez partyzantów? Daj pan spokój, tak się nie robi, protestować należy kulturalnie;)

pompon

Posiadacz elektryka
Bojkot obywatelski tak, protesty tak, ale wysadzanie nazistowskich pociągów przez partyzantów? Daj pan spokój, tak się nie robi, protestować należy kulturalnie;)

1. Pociągi były narzędziem walki, prywatne samochody nie są. Tak samo jak w czasie wojny strzelanie do cywilów wrogiej nacji to wciąż jest zbrodnia.
2. Odpowiedź musi być adekwatna do przewiny. Żeby uzasadnić takie działania należałoby uznać reżim, który wymordował miliony ludzi i firmę motoryzacyjną, która ma szefa palanta za z grubsza ten sam rodzaj zła.

daniel

Señor Meme Officer
Czy USA jest pod okupacją? Tam jest jakaś wojna domowa? Myślałem, że były wybory i to demokratyczne.