Spojrzenie zza Odry

Bronek

Pionier e-mobilności

Tesla może w końcu znajdzie następców?
Co Bogu to boskie ale jej czas dominacji mija .
Te wyścigi kto pierwszy kto drugi w sprzedaży mnie g obchodzą , bo dla mnie liczy się kto jest bardziej ciekawy i nowoczesny. Podobnie mniej mnie interesuje walka o zasięg , czy architektura baterii.400/800 , to są mile dodatki dla mojego sposobu użytkowania osobówki.
Na ile ta przyszłość EV sie sprawdzi ?

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Nigdy nie byłem przywiązany do marek, do Tesli też nie. Jeżeli pojawi się model lepszy, tzn. bardziej kompletny technologicznie niż Tesla to zamienię. Na razie nie widzę nic takiego, a jeżeli do Y-greka włożą nową, większą baterię, to nie będę miał wyjścia i znów kupię nową Teslę. Kwestie polityki w motoryzacji mam w dupie.

Kierowca23

Posiadacz elektryka
Napisałem W MOTORYZACJI. A ludzi malujacych swastyki na karoseriach uważam za upośledzonych
Większość upośledzonych wcale nie robi takich rzeczy!
Proszę, nie wrzucajmy ludzi którzy się urodzili z problemami, do jednego wora z patologią, bandyterką i gangusami 🙏
PS. również potępiam malowanie swastyki i dewastację samochodów. Sprawców powinni gdzieś daleko i na bardzo długo wywozić do odbycia kary.

tentaki

Zadomawiam się
Warto sobie przyjrzeć się jak wyglądał i rozwijał się rynek laptopów i smartfonów jeśli chodzi o wprowadzane technologie, "przewagi" technologiczne, i finalnie jakość produktów jakie mamy obecnie vs te oferowane kilka-kilkanaście lat temu... niby od strony użytkownika jest lepiej, a jednak w wielu obszarach jest znacznie gorzej...

eSUBA94

Posiadacz elektryka
Nigdy nie byłem przywiązany do marek, do Tesli też nie. Jeżeli pojawi się model lepszy, tzn. bardziej kompletny technologicznie niż Tesla to zamienię. Na razie nie widzę nic takiego, a jeżeli do Y-greka włożą nową, większą baterię, to nie będę miał wyjścia i znów kupię nową Teslę. Kwestie polityki w motoryzacji mam w dupie.
to jest właśnie to, teslę da się uratować bo nie jest ona definitywnie zła czy gorsza, zwyczajnie firma nie może stać w miejscu, z takiego modelu3 i Y można jeszcze dużą wycisnać między innymi właśnie chociażby pakietem 90kWh czy 800V

w moim odczuciu - jeżeli w tym roku lift S i X będzie porażką to nie ma już co marzyć że tesla pójdzie do rozum do głowy

Bronek

Pionier e-mobilności
X to pokazowka i bez falconów to nie będzie X.
Robiąc z suva rakietę "X plaid" był to moim zdaniem tzw "rzut na taśmę".
Już nie ma się czym jarać w Xie.
Nawet jak dadzą inną baterię i 800v ładowanie, czy tylną oś skrętną , czy steering by wire, to i tak będzie to tylko odgrzewanie kotleta .
Po tylu latach Tesla potrzebuje innych samochodów , niestety trend jest aby powyginać blachy karoserii w modne kształty nawet kosztem CX..
Chyba , że pogodzi się że nie będzie w czołówce peletonu i zacznie tłuc solidną masówkę , a tym samym będzie dalej walczyć tylko ceną ?
Swoje na rynku zrobiła , pokazała co mogą elektryki itd ...
Inna jest jej specyficzna sprzedaż , inny serwis itp itd , Teslę widać na ulicach, ale CCC będzie najważniejsze .
A polityka zostanie dla tych co do tej pory krytykowali markę i elektryki, sami nie mogąc ich mieć.

Last edited: