Dawno mnie nie było, jeszcze nie zamówiłem 15mm na przód. Teraz nie wiem co zrobić. Masz może jakieś fotografie? Masz na myśli, że szpilki od Piasty po przykręceniu wystają 2 mm poza dystans? Na stronie Jr są jeszcze 18 mm dystanse, ale nie wiem czy to nie będzie wystawać już za nadkole. Może szpilki stoczyć o te 2 mm? Ja na bank chcę dystans na przód bo koło jest strasznie schowane. Średnio to wygląda, nie wiem czy nawet bym na tył jeszcze kilka mm nie dorzucił

.
Odnośnie wcześniejszych pytań, szpilki oryginalne, a raczej nakrętki bo szpilki są w piaście.
Zmiana na ogromny plus, wpadnięcie w dużą dziurę czuć teraz bardziej jak w jakimś passacie i nie dobija tak felgi. Na suchym trakcja w sumie się nie włącza, na mokrym sporadycznie, zależy od nawierzchni. Twardość na zakrętach, jak dla mnie bez większej różnicy, a lubię szybko jeździć. Jest jakaś tam różnica, ale samo zawieszenie tak trzyma, że nie ma się do czego przyczepić. Możemy kiedyś pojechać na jakiś tor i porównać czasy na 18 i 20

. Zresztą ja się bałem na 20 po zakrętach przeginać bo dziura, wybój czy inna nierówność na profilu 30 skończyła by się pewnie bardzo źle. Na 18 jak się na zakręcie w studzienkę wpada to auto nie przeskakuje jak na 20 tylko wybiera taką dziurę więc jak dla mnie bezpieczniej na 18 na naszych drogach, zresztą w formule chyba mają wysokie profile. Jedynie zużycie nie jest za dobre. Więcej tutaj:
Pół roku oglądałem różne śmieszne filmiki z Sentry, a zwłaszcza takie jak ktoś szedł 3 metry od samochodu z psem, a kiedy mi przerysowali zderzak to nie mam nic. Też tak macie? Dwa, zmieniłem te felgi z 20 na 18 i szału że zużyciem nie ma. Zastanawiam się czy to może wina braku dekli czy zimna...
forum.elektrowoz.pl