Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

ELuk

Pionier e-mobilności
Putin nie miał nigdy zamiaru osłabiać UE, bo wbrew pozorom UE (świadomie czy nieświadomie) działała zbieżnie z interesem Rosji.
Putin zawsze dążył do wykolejenia NATO
i w tym temacie było mu po drodze z Francją,
a Niemcy zawsze dobrze koegzystowały z Rosją putinowską,
No a ostatecznym celem Niemiec po zjednoczeniu, jest pozbycie się nadzoru armii USA na swoim terytorium i to jest też jeden z celów AfD.
Co do naszej wspaniałej unii..,
„Elity” europejskie już od dawna miały koncepcję euroazjatycką, od Lizbony po Władywostok. Tyle, że to wkłada Nas wprost w „objęcia niedźwiedzia”.
USA… od lat słabną.
USA do czasu Trumpa zachowywały pozory swej mocy, ale Trump obnażył rzeczywistość.
Bo USA nie jest w stanie już konkurować z Chinami, a to jest główny gracz i konkurent „cywilizacji zachodniej”. Tyle że Europa już z Chinami przegrała, a bez USA tym bardziej… 🙁
Cisza?
Wszyscy czekają na przekaz dnia?
TVN, Republika, ???
🤣🤣🤣🤣
Rzeczywistość obnaża propagandę, a większość ludzi boli brak narracji, w której mogą się odnaleźć.
Samodzielne myślenie to przywilej 10% populacji.., i w tym jest problem,
Łatwiej i bezpieczniej jest być w jakiejś grupie akceptowalnej…

Z racji wieku i doświadczenia, mnie już nic nie zdziwi, a z racji konieczności robienia „biznesu” muszę mieć umiejętność rozmawiania z każdym… bo w biznesie to nie tylko ja (jak myślą komunisci),
tylko ludzie którzy za mną stoją i muszą mieć cel,
a nie tylko mieć na chleb, wakacje i spokojne życie..,

The End

OldSeb

Posiadacz elektryka
Cisza?
Wszyscy czekają na przekaz dnia?
TVN, Republika, ???
🤣🤣🤣🤣

Samodzielne myślenie to przywilej 10% populacji..

Może czekają a może zwyczajnie nie mają ochoty polemizować z kimś kto traktuje swoich adwersarzy w ten sposób ?
Tak czy inaczej ja bym był ostrożny z przekonywaniem o dobrych czy tez przynajmniej neutralnych intencjach Putina wobec Europy. Może rzeczywiście chodzi mu wyłącznie o bogactwa naturalne Ukrainy a moje braki w logicznym myśleniu nie pozwalają tego dostrzec, czas jak zwykle pokaże.

Tu się zgodzę, tak będzie najlepiej.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Elon coś ostatnio za cicho siedzi :)

W sumie poobrażał kogo się da, więc nie został już prawie nikt 🙃
Zastanawiam się, jak szybko teraz uda mu się wprowadzić FSD w EU, na pewno cała sytuacja USA-EU działa na jego korzyść 😅

Tak na serio, zaczynają spływać pierwsze wyniki sprzedaży, może być ciekawie.
Trump to też całkiem sprytny gość, znalazł sobie idealną czarną owcę, na którą będzie można zwalić prawie całą winę - czas pokaże.

Z ostatniej chwili:
"W pewnym momencie Departament Wydajności Państwa (DOGE) zakończy swoją działalność - powiedział prezydent USA Donald Trump."

Oh, jeśli to nie "april fools day" to wykrakałem :D

Last edited:

OldSeb

Posiadacz elektryka
@OldSeb obraziłeś się? Sorry?
Tytuł wątku jest trochę satyryczny, więc żarty są na miejscu, jak sądzę… 😉🤣
🤷🏻‍♂️
Bynajmniej, nie wiem skąd taki wniosek ? Może te przypisanie swojej osoby do tej 10% części populacji to tak na wyrost trochę :p

Dobra, koniec złośliwości, miłego dnia :)

daniel

Señor Meme Officer
Z ostatniej chwili:
"W pewnym momencie Departament Wydajności Państwa (DOGE) zakończy swoją działalność - powiedział prezydent USA Donald Trump."
Ale to nie jest z ostatniej chwili. Od początku wyznaczyli datę zakończenia działalności.

Makus

Pionier e-mobilności
Bynajmniej, nie wiem skąd taki wniosek ? Może te przypisanie swojej osoby do tej 10% części populacji to tak na wyrost trochę :p

Dobra, koniec złośliwości, miłego dnia :)
To jest jakiś syndrom. "Wiem lepiej od innych, widzę lepiej, kojarzę fakty których innych nie potrafią". Od tego już krok do "wam się oczy otworzą jak mi się zamkną" :D

Grzesiek

Pionier e-mobilności
To jest jakiś syndrom. "Wiem lepiej od innych, widzę lepiej, kojarzę fakty których innych nie potrafią". Od tego już krok do "wam się oczy otworzą jak mi się zamkną" :D
wyśmiewanie tego, w taki sposób jest na równym poziomie z tym co opisałeś. Bo jednak czasem ktoś może naprawdę widzieć coś lepiej i więcej... po to mamy forum politykowanie jest fajne, dopóki jest kulturalne.

Makus

Pionier e-mobilności
wyśmiewanie tego, w taki sposób jest na równym poziomie z tym co opisałeś. Bo jednak czasem ktoś może naprawdę widzieć coś lepiej i więcej... po to mamy forum politykowanie jest fajne, dopóki jest kulturalne.
Agree to disagree. Mamy tu całą masę takich co „wiedzą lepiej”. Od negujących zmiany klimatu, przez twierdzących, że Trump robi dobrze Europie strasząc wyjście USA z NATO po takich co nie widzieli hajlowania u Muska. Każdy przekonany, że „moja racja jest najmojsza” i nie próbujący nawet zrozumieć nic poza. A twierdzenie, że jest się w 10% które coś rozumieją to zwykłe zarozumialstwo.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Agree to disagree. Mamy tu całą masę takich co „wiedzą lepiej”. Od negujących zmiany klimatu, przez twierdzących, że Trump robi dobrze Europie strasząc wyjście USA z NATO po takich co nie widzieli hajlowania u Muska. Każdy przekonany, że „moja racja jest najmojsza” i nie próbujący nawet zrozumieć nic poza. A twierdzenie, że jest się w 10% które coś rozumieją to zwykłe zarozumialstwo.
no tak, jak raz komuś się zdarzy napisać coś mądrego to nie znaczy, że będzie już tak zawsze :)
Najważniejsze w tym wszystkich jest fakt, że MY wszyscy poza obgadywanymi znamy tylko część prawdy i motywów. Możemy spekulować. Niestety czasem sami obgadywani nie wiedzą co wywołają swoją postawą...
Czyli można trafić z oceną lub nie. Fajnie jest dyskutować.