Muskizmy - czyli co Elon dzisiaj powiedział

Makus

Pionier e-mobilności
Weszliśmy w nową erę dezinformacji z drzwiami, pomyślałem, że warto podzielić się niektórymi ze złotych myśli Elona. Może powstanie kronika upadku, nie wiem tylko czy Elona czy Demokracji czy „tylko” USA.

Mądrość na dziś - Elon twierdzi, że USAID, organizacja pomocowa która pomagała w wielu biednych krajach zwalczać głód, leczyć uchodźców, etc. fundowała stworzenie COVID-19.

Attachments

• IMG_2511.jpeg
    IMG_2511.jpeg
    197,1 KB · Liczba wyświetleń: 167
  • IMG_2512.jpeg
    IMG_2512.jpeg
    81,3 KB · Liczba wyświetleń: 163

Makus

Pionier e-mobilności
no tak, jak raz komuś się zdarzy napisać coś mądrego to nie znaczy, że będzie już tak zawsze :)
Najważniejsze w tym wszystkich jest fakt, że MY wszyscy poza obgadywanymi znamy tylko część prawdy i motywów. Możemy spekulować. Niestety czasem sami obgadywani nie wiedzą co wywołają swoją postawą...
Czyli można trafić z oceną lub nie. Fajnie jest dyskutować.
Jasne, ale jak ktoś mi mówi, że wie więcej, i krytykuje tych co wiedzę czerpią z TVN albo Republiki, to ja pytam, skąd on bierze swoją wiedzę tajemną? Bo szczerze wątpię, że jest to New York Times czy New Yorker

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Jasne, ale jak ktoś mi mówi, że wie więcej, i krytykuje tych co wiedzę czerpią z TVN albo Republiki, to ja pytam, skąd on bierze swoją wiedzę tajemną? Bo szczerze wątpię, że jest to New York Times czy New Yorker
tak to się ciężko poliemizuje... racja.
A Elonowi może ktoś w końcu przemówił do makówki, że nie jest złotoustym :) Bo rzeczywiście coś cicho... chyba nic nie odpierdzielił dawno?

p0li

Pionier e-mobilności
A Elonowi może ktoś w końcu przemówił do makówki, że nie jest złotoustym :) Bo rzeczywiście coś cicho... chyba nic nie odpierdzielił dawno?
akurat kupuje wyborcow do sadu w wisconsin:

lvlthn

Pionier e-mobilności
Jest jeszcze jeden problem.

Cena FSD nie zmieniła się od baaardzo długiego czasu.
Obecnie "Pełna samodzielność do jazdy" która jest niedopracowaną i niedostępną na naszym rynku wersją kosztuje 40k

Jak Elon wprowadzi szumnie FSD do europy(hehe jasne, już to widzę że szybko wprowadza) to cena FSD na pewno wzrośnie.
50 tys PLN?
80 tys PLN?

Kto to kupi?

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Jest jeszcze jeden problem.

Cena FSD nie zmieniła się od baaardzo długiego czasu.
Obecnie "Pełna samodzielność do jazdy" która jest niedopracowaną i niedostępną na naszym rynku wersją kosztuje 40k

Jak Elon wprowadzi szumnie FSD do europy(hehe jasne, już to widzę że szybko wprowadza) to cena FSD na pewno wzrośnie.
50 tys PLN?
80 tys PLN?

Kto to kupi?
będziesz kupował FSD, auto gratis dorzuci. Cena w EU jest oderwana od rzeczywistości, a końcowa jest nie sprecyzowana - bo to determinować będzie na jakim etapie jest konkurencja.

lvlthn

Pionier e-mobilności

Pffft, długo to nie trwało 😆
Mówiłem 🙃

Chyba ma sraczkę z inwestorami, skoro tak szybko poszło.

Tyle że, doszło już do pewnych zmian w społeczeństwie, powrót Elona do sterów może teraz wręcz zaszkodzić.
Właściwie to nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Last edited:

p0li

Pionier e-mobilności
Właściwie to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
jako osoby mi go nie szkoda - kto sieje wiatr itd
jako pionier - zrobil pare naprawde duzych krokow naprzod - i za to pelen szacun
szkoda mi ze zamiast skupiac sie na celu umieszczenia ludzi na stale poza ziemia zaczal sie bawic w jakies polityczne gierki - a na to to on jest za krotki..

ELuk

Pionier e-mobilności
jako osoby mi go nie szkoda - kto sieje wiatr itd
jako pionier - zrobil pare naprawde duzych krokow naprzod - i za to pelen szacun
szkoda mi ze zamiast skupiac sie na celu umieszczenia ludzi na stale poza ziemia zaczal sie bawic w jakies polityczne gierki - a na to to on jest za krotki..
Bo poczuł „Moc”,
tak mają niektórzy z nadmiarem kasy/władzy/popularności etc i wybujałym ego. „Jestem Bogiem!” Tak myślą.
Czują, że nic ich nie ogranicza, więc zapominają, że są zwykłymi śmiertelnikami jak inni.
Historia zna wiele takich przypadków.