pawel pawel

Fachowiec
Dane Osobowe, pkt.5. Tam jest pole do zaznaczenia - "OOW pozostaje w związku małżeńskim przy obowiązującej wspólnocie majątkowej". Wtedy poniżej wyskakują pola z imieniem, nazwiskiem i peselem.
Koledzy a to kryterium dochodowe dotyczy obu małżonków czy tylko jednego ? Sądzę że tylko wystawiającego ale jak zaznaczę że jestem w związku to .....

PabloPN

Posiadacz elektryka
Koledzy a to kryterium dochodowe dotyczy obu małżonków czy tylko jednego ? Sądzę że tylko wystawiającego ale jak zaznaczę że jestem w związku to .....
Jeśli obowiązuje wspólnota majątkowa to suma dochodów dzielona na 2 i wynik nie może przekroczyć 135 tys. zł...

tlisek

Tomek
Jeśli obowiązuje wspólnota majątkowa to suma dochodów dzielona na 2 i wynik nie może przekroczyć 135 tys. zł...
Potwierdzam, szczegółowo to jest opisane dopiero w generatorze, w kroku z dochodami w kolumnie po prawej

lukech

Zadomawiam się
Na forum Forda Explorera tutaj padło, że najem na 2 lata może odpadać, bo trwałość inwestycji ma być na 2 lata od odbioru dotacji/umowy a nie od daty rejestracji samochodu. Czy ktoś to sprawdzał?

pawel pawel

Fachowiec
Potwierdzam, szczegółowo to jest opisane dopiero w generatorze, w kroku z dochodami w kolumnie po prawej
Podrążę temat. Dochód dzielimy przez liczbę osób w rodzinie ? Nie można nic znaleźć w necie, dobra ja nie znajduję.... Podobno wszystko jest napisane jak się wypełnia wniosek

PabloPN

Posiadacz elektryka
Podrążę temat. Dochód dzielimy przez liczbę osób w rodzinie ? Nie można nic znaleźć w necie, dobra ja nie znajduję.... Podobno wszystko jest napisane jak się wypełnia wniosek
wspólnota majątkowa nie obejmuje dzieci / rodziców / innych domowników w tym psa, kota, rybki i chomiczka... dodajesz do swojego dochód żony lub męża i dzielisz na dwa... w sumie tak naprawdę to nawet nie dzielisz ponieważ wniosek robi to za Ciebie...