Chyba z apką eDOW APP. Przykładasz dowód z NFC do telefonu.Panowie czy ktoś może potwierdzić, że da się podpisać wniosek dowodem osobistym przez mObywatel i taki podpis został zweryfikowany poprawnie?
Rok temu, profilem zaufanym podpisałem.Więc tak, przeszedłem procedurę, jak również kontaktowałem się z Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Możecie podpisywać wniosku profilem zaufanym przez ePuap, nie potrzebujecie żadnych płatnych systemów do tego co potwierdzono mi telefonicznie i fundusz wie, że są one kosztowne, więc zezwala na ePuap.
Dostępne metody elektorniczne:
W celu złożenia podpisanej wersji wniosku w formie elektronicznej, wykonaj następujące czynności:
- podpisz elektronicznie (kliknij na przycisk „Podpisz”),
- wyślij przez ePUAP (kliknij na przycisk „Wyślij przez ePUAP”).
No to git, ja napisałem to tutaj, bo było klika osób, które gdzieś przekazywały informację, że zaufanym się nie da i trzeba mieć kupiony np szafir. Z moich doświadczeń obecnie wynika, że nie, nie musicie. Składacie podpis zwykłym profilem zaufanym. Ja również miałem te wątpliwości, ale mój wniosek został podpisany i uzyskał numer nadanej sprawy.Rok temu, profilem zaufanym podpisałem.