podpis kwalifikowany - jaki polecacie?

map

Fachowiec
Panowie czy ktoś może potwierdzić, że da się podpisać wniosek dowodem osobistym przez mObywatel i taki podpis został zweryfikowany poprawnie?

inter

Pionier e-mobilności
Panowie czy ktoś może potwierdzić, że da się podpisać wniosek dowodem osobistym przez mObywatel i taki podpis został zweryfikowany poprawnie?
Chyba z apką eDOW APP. Przykładasz dowód z NFC do telefonu.

map

Fachowiec
Więc tak, przeszedłem procedurę, jak również kontaktowałem się z Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Możecie podpisywać wniosku profilem zaufanym przez ePuap, nie potrzebujecie żadnych płatnych systemów do tego co potwierdzono mi telefonicznie i fundusz wie, że są one kosztowne, więc zezwala na ePuap.

Dostępne metody elektorniczne:

W celu złożenia podpisanej wersji wniosku w formie elektronicznej, wykonaj następujące czynności:

1. podpisz elektronicznie (kliknij na przycisk „Podpisz”),
  2. wyślij przez ePUAP (kliknij na przycisk „Wyślij przez ePUAP”).

inter

Pionier e-mobilności
Więc tak, przeszedłem procedurę, jak również kontaktowałem się z Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej. Możecie podpisywać wniosku profilem zaufanym przez ePuap, nie potrzebujecie żadnych płatnych systemów do tego co potwierdzono mi telefonicznie i fundusz wie, że są one kosztowne, więc zezwala na ePuap.

Dostępne metody elektorniczne:

W celu złożenia podpisanej wersji wniosku w formie elektronicznej, wykonaj następujące czynności:

1. podpisz elektronicznie (kliknij na przycisk „Podpisz”),
  2. wyślij przez ePUAP (kliknij na przycisk „Wyślij przez ePUAP”).
Rok temu, profilem zaufanym podpisałem.

map

Fachowiec
Rok temu, profilem zaufanym podpisałem.
No to git, ja napisałem to tutaj, bo było klika osób, które gdzieś przekazywały informację, że zaufanym się nie da i trzeba mieć kupiony np szafir. Z moich doświadczeń obecnie wynika, że nie, nie musicie. Składacie podpis zwykłym profilem zaufanym. Ja również miałem te wątpliwości, ale mój wniosek został podpisany i uzyskał numer nadanej sprawy.