Tesla Y - sprawdzenie przed zakupem

KrzysztofFly

Moderator
Thx Inter, może jeszcze wiesz jak to jest z filtrami kabinowymi do Y, bo podobno są jakieś 2 typy
musiał bym zamówić a nie chciał bym dostać od chińczyka tych niepasujących :)
Poczytaj trochę tutaj:
Tak ze dwie strony od tego miejsca co najmniej ;).

Zorg

Nowy na Forum
Coś widzę że będę miał więcej pytań 😁 czy często się zdarza w Tesli że przestaje działać kluczyk w telefonie? BT jest , nic nie przełączałem w aplikacji i nagle auto woła o kartę, musiałem dać w aplikacji przywracanie kluczyka i działa ale to niepokojące🥺

inter

Pionier e-mobilności
Coś widzę że będę miał więcej pytań 😁 czy często się zdarza w Tesli że przestaje działać kluczyk w telefonie? BT jest , nic nie przełączałem w aplikacji i nagle auto woła o kartę, musiałem dać w aplikacji przywracanie kluczyka i działa ale to niepokojące🥺
Wystarczy wyłączyc i włączyć bluetootha.
Od aktualizacji w lutym zaczęło tak działać, maja to naprawic.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czasem odblokowywanie telefonem działa z opóźnieniem kilka(naście) sekund - to normalne i chyba to wina oszczędzania energii w telefonach

Last edited:

Zorg

Nowy na Forum
Tesla zakupiona :) ale jeszcze zapytam czy "matrixy" w Tesli jakoś informują ze działają ?
znaczy jakiś komunikat, inna ikonka czy coś, w menu światła zaznaczyłem opcje adaptacyjne
przez chwile jakby cos wycinał, ale potem przeszedł na mijania i tak do końca, jechałem powoli czy przy malej prędkości może uznać ze mijania wystarcza?

inter

Pionier e-mobilności
Tesla zakupiona :) ale jeszcze zapytam czy "matrixy" w Tesli jakoś informują ze działają ?
znaczy jakiś komunikat, inna ikonka czy coś, w menu światła zaznaczyłem opcje adaptacyjne
przez chwile jakby cos wycinał, ale potem przeszedł na mijania i tak do końca, jechałem powoli czy przy malej prędkości może uznać ze mijania wystarcza?
Włącz na AUTO wtedy działają aktywne matryce.
Jak jest dobrze oświetlone, włącza mijania zielona ikona, jak aktywne to niebieska ikona.

umcus

Pionier e-mobilności
Na pewno jak się robi jaśniej (w sensie w mieście) to wtedy się wyłączają matrixy. Jak jest ciemno, to nawet jak się wolno jedzie, to świeci długimi.