Kupię EV do miasta

nabrU

Moderator
Cholera, znow potrzebuje autko do miasta.
I up za mały. Tym razem tylko do miasta...
Poszedl spaliniak. I coś dla żony jest potrzebne, bo tym czasowo rekwiruje Cupre. A Cupra od czerwca tez bedzie szukala właściciela nowego, bo wymienię na coś większego.

No jak Up do miasta za mały, to zostawić żonie Cuprę i sobie coś kupić... Tak chyba prościej niż kupować dwa kolejne EV

Nestor

Fachowiec
Cholera, znow potrzebuje autko do miasta.
I up za mały. Tym razem tylko do miasta...
Poszedl spaliniak. I coś dla żony jest potrzebne, bo tym czasowo rekwiruje Cupre. A Cupra od czerwca tez bedzie szukala właściciela nowego, bo wymienię na coś większego.
A moze.. e-golf? Ladniejszy niz leafy i zoe. Na dojazdy do pracy w sam raz z bateria 36kwh.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
No jak Up do miasta za mały, to zostawić żonie Cuprę i sobie coś kupić... Tak chyba prościej niż kupować dwa kolejne EV
Żona Cupre polubiła, ja tez. Ale ja nie widzę wśród nowych satysfakcjonującego mnie auta.
Więc plan jest taki.
W dodatku zona moze z 5tys rocznie zrobi, więc WLTP w okolicy 250 to takie rozsądne optimum. Glupio mi wydać duzą kwotę na stacza podjazdowego.

consigliero

Pionier e-mobilności
Ja poszukuję małego auta na wieś, bo w mieście auta staramy się nie używać. Na razie opcja jest aby żona przejęła ID.3 a dokupiliśmy sobie coś fajnego

boa

Pionier e-mobilności
Za Leafem przemawia ogromna popularność, "rozebranie na części", zaplecze części zamiennych.
Ale auto musi się podobać danej osobie etc, imho podejście czysto praktyczne nie daje szczęścia tutaj :) A Leaf jednak jest dość stara konstrukcja

PatiEK_PL

Zadomawiam się
Ale auto musi się podobać danej osobie etc, imho podejście czysto praktyczne nie daje szczęścia tutaj :) A Leaf jednak jest dość stara konstrukcja
Jak najbardziej się zgadzam. Jeśli ktoś potrzebuje "woła roboczego" do taniego jeżdżenia - jest w sam raz.