2025.14 - Tesla 2025 Spring Update

inter

Pionier e-mobilności
apropos błędów - czy rejestrator u Ciebie tez tak długo staruje zanim wyświetli materiał do odtworzenia ?
Mam SSD i zapisy z ostatniego roku, więc troche to trwa, zanim pojawi sie podgląd.

inter

Pionier e-mobilności
Auto highland 2024, zaraz zerknę zgodnie z @zibizz1
To nie ma co patrzeć, na 100% masz HW4/AI4.
Zrób reset z kierownicy. Wciśnij dwa pokrętła, do momentu aż zgaśnie ekran.

inter

Pionier e-mobilności
No ja mam teslowego pendrive, niezby wiele zapisanych plików, i trwa dobrą chwilę, zanim przleci ten pasek postępu i dopiero się coś pojawia. Wczesniej było w zasadzie natychmiast.
Jak sobie przypominam, to od jakiegoś czasu trwa to dłużej. Aktualnie wczytywanie trwa około 3-4 sekundy.

facet

Fachowiec
To nie ma co patrzeć, na 100% masz HW4/AI4.
Zrób reset z kierownicy. Wciśnij dwa pokrętła, do momentu aż zgaśnie ekran.
To oczywiście robiłem dwa razy, bez efektu, apke cache też czyściłem i dupa, ciągle 4 kamery, procek w aucie na Ryzenie, z ciekawości jakaś róznica między Ryzenem a Intelem? Pytam w kontekście auta bo w PC wiem

inter

Pionier e-mobilności
To oczywiście robiłem dwa razy, bez efektu, apke cache też czyściłem i dupa, ciągle 4 kamery, procek w aucie na Ryzenie, z ciekawości jakaś róznica między Ryzenem a Intelem? Pytam w kontekście auta bo w PC wiem
Większa moc obliczeniowa, i lepsza grafika na ekranie dzięki AMD Ryzen.
Może dlatego wycofali 14. bo miała błędy.

chewbacca

Posiadacz elektryka
z ciekawości jakaś róznica między Ryzenem a Intelem? Pytam w kontekście auta bo w PC wiem
Jak klikasz puszczenie bąka to auto robi to szybciej i wyraźniej :) Ten procek to odpowiada za MCU czyli komputer do multimediów w samochodzie. Więc dokładna analogia do PC - więcej mocy -> szybsze działanie i większe możliwości. Ciutkę też większe zapotrzebowanie na energię.. Po zmianie z intela na amd wersja long range straciła kilka km z zasięgu WLTP a wersja standard straciła 0.5s na sprincie do setki (w intelu było 5.6s a teraz jest 6.1s ale za to zasięg pozostał ten sam).

facet

Fachowiec
a to ciekawe co mówicie bo w PC jest dokładnie odwrotnie, analogiczny ryzen to zwykle mniejsze zapotrzebowanie na moc, mniejsza temp pracy ale i też mniejsze pkt w passmark,