Skoda Elroq

planzero

Fachowiec
np. dla mnie tesle wyglądają jak pudełka na mydło, ioniq ten kwadratowy jest nawet fajny na zew., ale ma brzydkie wnętrze, ale najgorszy jest ten ioniq co wygląda jak skrzyżowanie porsche 911 z wozem strażackim. W sumie żadne z aut mi się nie podoba jeśli mam być szczery!
Moje ID3 aktualne jeszcze jakoś chyba najbardziej. Skoda Elrog też nie jest moim marzeniem, ale ja to patrzę jako na trochę lepsze id3 i to mi wystarcza.

czyli z bateriami to w sumie nie ma co rozpaczać, być może nawet CATL to lepszy wybór (jeżeli jakościowo są lepsze)...

Ev3

Pionier e-mobilności
A jak akurat się zgodzę, o ile Ioniq 5 jeszcze bym zniósł, to te nowe kie kompletnie mnie odstraszają ;)
Jasne, sam tak mam.
Ale że jednocześnie i ev6 i ioniq 5 się nie podoba, to już mnie dziwi.
Jak na moje to albo albo, dokładnie odwrotna stylistyka.

sebsek

Posiadacz elektryka
Az tak dobrze na pewno nie jest, żaden aku nie naładuje się 95% -> 100% z pełną mocą, nawet w idealnych warunkach, połową to byłby świetny wynik. To tak na oko

Ale właśnie, przy 60% i optymalnych warunkach, czy jesteśmy w stanie dostać 175 kW, no chociaż 150, na początku, czy już raczej to jest 100, maks 120. I dla baterii 135 to by mogło być też 100-120, przynajmniej szacując po wykresach z filmu. A jak ktoś jednak zdecyduje się na tempo nabić do pełna z prawie pełna, bo nagła podróż to wstępnie szacując ten 135 może być szybszy niż 175...

Ach te dylematy o minutę, czy dwie...
FILMIK DO TEMATU:

Nestor

Fachowiec
Dzwonilem dzisiaj do dealera, potwierdzil ze moj 85 sportline bedzie ze standardowa bateria. Te 'nowe' przypadaja na okres produkcyjny w okolicach wakacji.

nocomment

Zadomawiam się
A przypomnisz kiedy zamówiłeś? Ja tuż przed świętami, dziś też się kontaktowałem z dealerem informując, że mi w sumie nie robi która bateria się trafi i czekam na wieści jak się doprecyzuje tydzień. Początkowo poprosiłem o "dopisek", że poczekam, praktycznie skreśliłem go

Produkcja z aku 135 rusza na początku czerwca, 175 wracają z pierwszym tygodniem września (do odbioru pod koniec tegoż najwcześniej), równy kwartał produkcji. Te 135 trafiają do Enyaq coupe bez wyjątku zdaje się, ciężko to potwierdzić "oficjalnie", bo PDFy dot. tego modelu przytomnie nie zawierają kolumny z tą wartością 😉

Last edited:

planzero

Fachowiec
dostałem potw. mojego - zamówiony w Wielki Piątek 18 kwietnia, produkcja 22 tydzień

nocomment

Zadomawiam się
Również zamówiłem w Wielki Piątek i dziś dostałem potwierdzenie produkcji 85ki na 22 tydzień (odbiór koniec czerwca), tj. zdaje się ostatni przed okresowym montażem aku 135. Lepiej, ale już mi zeszło ciśnienie, to 135 nie wydaje się takie złe... :)

Ferrari95

Fachowiec
dostałem potw. mojego - zamówiony w Wielki Piątek 18 kwietnia, produkcja 22 tydzień
Tak się zastanawiam, czy nie pójść tropem kolegi planzero i mając obecnie identyczną wersję ID.3, którą użytkuje żona, nie dokupić dla siebie Skody Elroq? :unsure: Inne opcje też są w grze a czas obowiązywania dopłat jest coraz krótszy...

planzero

Fachowiec
Również zamówiłem w Wielki Piątek i dziś dostałem potwierdzenie produkcji 85ki na 22 tydzień (odbiór koniec czerwca), tj. zdaje się ostatni przed okresowym montażem aku 135. Lepiej, ale już mi zeszło ciśnienie, to 135 nie wydaje się takie złe... :)
;) jaki kolor? my zielony blady tymianek - podobno w naszym salonie większość takich, będzie można auta pomylić na ładowarce ;)

a do kiedy te dopłaty? chyba do kwietnia 2026? chyba, że się wyczerpie...
Elroq podobno już 50k sztuk sprzedanych, chyba nieźle?