BP Charge, nie wiem czy wiecie, ale ładuje za 1,05 zł, AKTUALIZACJA przeczytaj dokładnie wszystkie posty. To ściema, skasują na końcu 3 razy tyle.

walik22

Zadomawiam się
Proszę przenieść do działu:

Karty i aplikacje mobilne​

chris89

Posiadacz elektryka
Odświeżam temat
2-3 tygodnie temu zgłosiłem się do nich (https://www.bp.com/pl_pl/poland/hom...t/karty-flotowe/karta-bp-fuel-and-charge.html) . Po tygodniu 1szy telefon, 1.5 tygodnia później email i 3 dni później temat załatwiony - dziś podpisałem umowę. Depozyt 500 zł w moim wypadku (JDG). Ceny zobaczę jak dostanę kartę (do 10 dni), ale wg maili to:

Greenway Wawa Al. Jerozolimskie Makro: 1.6 PLN (nie wiem czy netto czy brutto)
Poznań, Krańcowa 40/42 : 1 PLN, nazwy stacji na przysłanym przez BP obrazku nie widzę
Szczecin Małopolska 14, : 1 PLN, nazwy stacji na przysłanym przez BP obrazku nie widzę
Kraków, Aleja 29 listopada 22 : 3.08 PLN/0.39 , 2.46/0.40 PLN
Warszawa, Górczewska 124 , j.w.
"Nexity ale jest to około 1.9zł"

Nexity mam na parkingu podziemnym w biurze, stąd postanowiłem dać BP szansę.

Karta może być na samochód, użytkownika lub okaziciela.

Masz zrzut, reszty nawet nie chce mi się sprawdzać. Od pół roku podliczają mi te opłaty po 1 zł bo potem zapłaciłem trzy razy tyle i złożyłem reklamację, nie płaciłem bo i tak miałem 1500 nadpłaty. Otrzymałem dwa wezwania, za które mnie skasowali po 172,5 zł. Odpisałem, że nie będę nic płacił ponieważ mam nadpłatę, na której rozliczenie czekam pół roku więc wysyłanie mi jakichś wezwań z ich strony mnie nie interesuje. Wiekszego gówna jeszcze nie widziałem. Nadal nie mam cen praktycznie nigdzie, podane ceny to netto i do nich jeszcze doliczą przy fakturze 5% prowizji. U mnie sprawa zakończy się w sądzie bo nie zamierzam im płacić nawet grosza choćbym miał wydać 10 razy tyle na adwokata. Mam kilkadziesiąt maili gdzie tylko obiecują i obiecują i nie trzymają się umowy. Odpuśćcie ten syf.

Attachments

• IMG_5153.png
    IMG_5153.png
    668,2 KB · Liczba wyświetleń: 47

STMS

Pionier e-mobilności
Masz zrzut, reszty nawet nie chce mi się sprawdzać. Od pół roku podliczają mi te opłaty po 1 zł bo potem zapłaciłem trzy razy tyle i złożyłem reklamację, nie płaciłem bo i tak miałem 1500 nadpłaty. Otrzymałem dwa wezwania, za które mnie skasowali po 172,5 zł. Odpisałem, że nie będę nic płacił ponieważ mam nadpłatę, na której rozliczenie czekam pół roku więc wysyłanie mi jakichś wezwań z ich strony mnie nie interesuje. Wiekszego gówna jeszcze nie widziałem. Nadal nie mam cen praktycznie nigdzie, podane ceny to netto i do nich jeszcze doliczą przy fakturze 5% prowizji. U mnie sprawa zakończy się w sądzie bo nie zamierzam im płacić nawet grosza choćbym miał wydać 10 razy tyle na adwokata. Mam kilkadziesiąt maili gdzie tylko obiecują i obiecują i nie trzymają się umowy. Odpuśćcie ten syf.
dzięki za opinię

wxwx78

Zadomawiam się
Współczuję. Dzięki za podzielenie się tym.
Z dozą nieufności dam, jednak , im szansę. Najwyżej wypowiem umowę.

Edycja: z ciekawości sprawdziłem z jakimi adresami komunikuje się ich apka , aby zobaczyć czy cen nie ma w komunikacji a apka je ukrywa : cen nie ma. Ale cały ruch z apki idzie do firmy https://www.trafineo.com/?lang=en

Last edited:

wxwx78

Zadomawiam się
Dostałem dziś kartę. Nexity (w biurze) apka pokazuje za 2 x więcej niż stawka normalka (1.99 => 4 PLN)
GreenWay w CH Reduta i PolEnergia przy Blue Citry w Warszawie wyglądają ok. Brak Ekoen. Zobacze jak ładowanie, gdy trochę spadnie mi poziom naładowania.

Jak ktoś (mimo wszystko co wcześniej napisano) tą kartę, to mogę podać ceny z apikacji dla konkretnego punktu ładowania

Edycja: te ceny w apce to netto ;-) Oto info po korekcie:
GreenWay w CH Reduta : cena GW (bez abo) AC2: 1.95 PLN Brutto ; CCS : 3.15 PLN Brutto. To samo w BP: 2.00 PLN Netto ; 3.17 PLN Netto
Polenergia BlueCity: CCS 2.48 PLN Brutto , apka BP: 1.56 PLN Netto

Sprawdziłem też Ionity Radomsko: 3.33 PLN Brutto (bez abo) . apka BP : 2.85 PLN Netto.

Wg info od autora wątku, do tego będzie +5% prowizji.

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Dostałem dziś kartę. Nexity (w biurze) apka pokazuje za 2 x więcej niż stawka normalka (1.99 => 4 PLN)
GreenWay w CH Reduta i PolEnergia przy Blue Citry w Warszawie wyglądają ok. Brak Ekoen. Zobacze jak ładowanie, gdy trochę spadnie mi poziom naładowania.

Jak ktoś (mimo wszystko co wcześniej napisano) tą kartę, to mogę podać ceny z apikacji dla konkretnego punktu ładowania
A ile na shellowych ladowarkach ?

wxwx78

Zadomawiam się
A ile na shellowych ladowarkach ?
"Brak informacji o cenie dla tej lokalizacji"
:) Sprawdziłem w Sękocinie na Logistyczna 4.

wxwx78

Zadomawiam się
Pffff :) a Nowy Dwor Gdanski ?
Jeśli to ten na Warszawskiej 29b, to też "Brak informacji o cenie dla tej lokalizacji"...

Nie powstrzymałem się i podjechałem się podładować, trochę, na GreenWay i kupiłem płyn do spryskiwaczy na BP. Zobaczę kiedy i za ile zobaczę tego koszt.

Najnowsze dyskusje