BP Charge, nie wiem czy wiecie, ale ładuje za 1,05 zł, AKTUALIZACJA przeczytaj dokładnie wszystkie posty. To ściema, skasują na końcu 3 razy tyle.

arek92

Nowy na Forum
W różnych tematach przewijały się różne pytania o nową ofertę BP Charge i chciałbym się z Wami podzielić. Kiedy podpisywałem umowę to Panie mailowo nie za bardzo miały dostęp do cenników, po moich naciskach przesłały mi zrzuty wybranych przeze mnie ładowarek od kogoś kto ma BP Charge i powiem Wam, że jestem wniebowzięty. Wcześniej miałem DKV i ceny były grubo przesadzone. Nawet po 3,5 zł. netto.

Teraz prawie wszędzie ładuje za złotówkę netto. Do tego 5% ich prowizji. Przykład Tauron u mnie pod domem 1,40 zł, przez BP 1,05 zł. Lidl 1,63 zł., przez DKV 2,5 zł bodajże. Przez BP 1,05 zł.

Niestety GW bez szału, ale ja nie korzystam od momentu kiedy wykupiłem abonament i cena się nie zmieniła bo to partner co nie było w żaden sposób oznaczone.

Jeśli chcecie by Wam sprawdzić jakieś lokalizacje to śmiało. Zastrzegam tylko, że czasami mają jeszcze problemy w apce i nie wyświetla taryfy.

Wrzuciłem zrzuty kilku lokalizacji gdzie ja ładuje u siebie w mieście. Trochę irytujący jest fakt, że często taryfy są niedostępne. Te 150kw ze zrzutu też mam za 1,05 zł, ale aktualnie nie wyświetla taryfy zresztą widzę teraz, że jakaś awaria ładowarki.

GW 22kW za 2,00 zł.
GW szybsze za 3,17 zł.
Ionity 2,85 zł.

Więc jak ktoś tylko takie ma u siebie to raczej odpuścić bo to ceny bez abonamentów.

Wydaje mi się, że za złotówkę są wszystkie ładowarki z E w nazwie więc jakby Elocity zarządzało tym? Nie wiem.
Mógłbym poprosić o stawki na budimex mobility np. Bydgoszcz, szubińska 27?

chris89

Posiadacz elektryka
BP Pulse to jest szajs. Piszę zawczasu aby nie było później płaczu.
No i są FF z nazwy więc ja im podziękuję

Dlaczego szajs? Są od paru miesięcy to skąd takie info i czym jest FF?

Odnośnie stawek to jakieś jaja są od kilku dni, już w ogóle nigdzie nie pokazuje.. mailuje z nimi w tej sprawie aktualnie.

Co do cen to tam gdzie miałem 1 zł to tak policzyli na fakturze.

Jak na BP to z tymi cenami w aplikacji tragedia.

nabrU

Moderator
Dlaczego szajs? Są od paru miesięcy to skąd takie info i czym jest FF?

U mnie są od 2018r. i zajmują ostatki wszystkich rankingów ze względu na cenę, jakość usług itp. Poniżej ranking za 2023 w UK:

1729026066027.png

Jak na BP to z tymi cenami w aplikacji tragedia.

A nie mówiłem :ROFLMAO: Greenwashing w czystej postaci...

nabrU

Moderator
Zapomniałem odpisać na tą część pytania
i czym jest FF?

FF czyli Fossil Fuels bo BP czyli British Petroleum. To taka 'Toyota' na rynku operatorów ładowarek ;)

chris89

Posiadacz elektryka
To na tę chwilę się wstrzymajcie jak zamierzacie podpisać umowę bo naprawili coś mi z fakturami i nowe transakcje tam gdzie były po 1 zł są policzone po 2 zł :)... napisałem do nich, że to się nie zgadza z umową oraz cenami z aplikacji i czekam na wyjaśnienie. Jeśli nie poprawią to rozwiązuję umowę. Rzeczywiście @nabrU chyba miałeś rację. Cyrk.

wxwx78

Zadomawiam się
Odświeżam temat
2-3 tygodnie temu zgłosiłem się do nich (https://www.bp.com/pl_pl/poland/hom...t/karty-flotowe/karta-bp-fuel-and-charge.html) . Po tygodniu 1szy telefon, 1.5 tygodnia później email i 3 dni później temat załatwiony - dziś podpisałem umowę. Depozyt 500 zł w moim wypadku (JDG). Ceny zobaczę jak dostanę kartę (do 10 dni), ale wg maili to:

Greenway Wawa Al. Jerozolimskie Makro: 1.6 PLN (nie wiem czy netto czy brutto)
Poznań, Krańcowa 40/42 : 1 PLN, nazwy stacji na przysłanym przez BP obrazku nie widzę
Szczecin Małopolska 14, : 1 PLN, nazwy stacji na przysłanym przez BP obrazku nie widzę
Kraków, Aleja 29 listopada 22 : 3.08 PLN/0.39 , 2.46/0.40 PLN
Warszawa, Górczewska 124 , j.w.
"Nexity ale jest to około 1.9zł"

Nexity mam na parkingu podziemnym w biurze, stąd postanowiłem dać BP szansę.

Karta może być na samochód, użytkownika lub okaziciela.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
To jest tylko dla firm, czy też dla użytkowników indywidualnych?

wxwx78

Zadomawiam się
Dla firm...

Najnowsze dyskusje