BP Charge, nie wiem czy wiecie, ale ładuje za 1,05 zł, AKTUALIZACJA przeczytaj dokładnie wszystkie posty. To ściema, skasują na końcu 3 razy tyle.

chris89

Posiadacz elektryka
AKTUALIZACJA

PROSZĘ PRZED PODPISANIEM UMOWY PRZEJRZEĆ TEMAT, OSTATECZNIE ZAPŁACIŁEM 3x TYLE BO PO KILKU MIESIĄCACH SKAPNĘLI SIĘ, ŻE MAJĄ CENY ŹLE WPROWADZONE.

BRAK CEN W APLIKACJI NA 90% ŁADOWAREK, CENY W APLIKACJI TO NETTO, DO TEGO DOLICZAJĄ 5% PROWIZJI I DOPIERO VAT, CENY PO 1 ZŁ TO BUJDA, A KAŻDY KOLEJNY UŻYTKOWNIK JE RÓWNIEŻ OTRZYMUJE CHOĆ TO ZGŁASZAŁEM I PISALI, ŻE SIĘ TYM ZAJĘLI.

W różnych tematach przewijały się różne pytania o nową ofertę BP Charge i chciałbym się z Wami podzielić. Kiedy podpisywałem umowę to Panie mailowo nie za bardzo miały dostęp do cenników, po moich naciskach przesłały mi zrzuty wybranych przeze mnie ładowarek od kogoś kto ma BP Charge i powiem Wam, że jestem wniebowzięty. Wcześniej miałem DKV i ceny były grubo przesadzone. Nawet po 3,5 zł. netto.

Teraz prawie wszędzie ładuje za złotówkę netto. Do tego 5% ich prowizji. Przykład Tauron u mnie pod domem 1,40 zł, przez BP 1,05 zł. Lidl 1,63 zł., przez DKV 2,5 zł bodajże. Przez BP 1,05 zł.

Niestety GW bez szału, ale ja nie korzystam od momentu kiedy wykupiłem abonament i cena się nie zmieniła bo to partner co nie było w żaden sposób oznaczone.

Jeśli chcecie by Wam sprawdzić jakieś lokalizacje to śmiało. Zastrzegam tylko, że czasami mają jeszcze problemy w apce i nie wyświetla taryfy.

Wrzuciłem zrzuty kilku lokalizacji gdzie ja ładuje u siebie w mieście. Trochę irytujący jest fakt, że często taryfy są niedostępne. Te 150kw ze zrzutu też mam za 1,05 zł, ale aktualnie nie wyświetla taryfy zresztą widzę teraz, że jakaś awaria ładowarki.

GW 22kW za 2,00 zł.
GW szybsze za 3,17 zł.
Ionity 2,85 zł.

Więc jak ktoś tylko takie ma u siebie to raczej odpuścić bo to ceny bez abonamentów.

Wydaje mi się, że za złotówkę są wszystkie ładowarki z E w nazwie więc jakby Elocity zarządzało tym? Nie wiem.

Attachments

• IMG_3605.png
    IMG_3605.png
    376 KB · Liczba wyświetleń: 315
  • IMG_3604.png
    IMG_3604.png
    438,2 KB · Liczba wyświetleń: 1 360
  • IMG_3603.png
    IMG_3603.png
    464,1 KB · Liczba wyświetleń: 270
  • IMG_3602.png
    IMG_3602.png
    553,4 KB · Liczba wyświetleń: 312
Last edited:

Ev3

Pionier e-mobilności
A za granicą jak to wygląda?
Albo na Ionity?

Last edited:

dixiluk

Fachowiec
To mi wygląda na jakąś nieskończoną konfigurację. Pewnie uruchomili usługę a w pełni nie skończyli systemu, a jako domyślna wartość w cenie jest wpisane 1.00. pewnie dość szybko poprawia.

vuko

Nowy na Forum
Ciekawe. Rozumiem, że to oferta flotowa na ichniejsze "BP Pulse".
Są jakieś ładowarki w okolicach Katowic?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Zostawiłem kontakt, dzwonil gosc z rana czy mam chwile czasu porozmawiac, powiedzialem ze interesuje mnie tylko ladowanie... eeee... to ja Panu mailem szczegoly wysle bo nie chce wprowadzac w blad, costamcostam... Chyba sami nie są na tą usługę przygotowani XD

@chris89 zobaczyl bys mi ladowarke przy Kasprowicza 119 w Warszawie? (AC11kw)

ravemariusz

Nowy na Forum
Mam tą aplikację BP i konto otwarte u nich, ale w większości punktów brak informacji o cenie. Sprawdzałem te twoje pkt że screenow i też brak informacji.
W różnych tematach przewijały się różne pytania o nową ofertę BP Charge i chciałbym się z Wami podzielić. Kiedy podpisywałem umowę to Panie mailowo nie za bardzo miały dostęp do cenników, po moich naciskach przesłały mi zrzuty wybranych przeze mnie ładowarek od kogoś kto ma BP Charge i powiem Wam, że jestem wniebowzięty. Wcześniej miałem DKV i ceny były grubo przesadzone. Nawet po 3,5 zł. netto.

Teraz prawie wszędzie ładuje za złotówkę netto. Do tego 5% ich prowizji. Przykład Tauron u mnie pod domem 1,40 zł, przez BP 1,05 zł. Lidl 1,63 zł., przez DKV 2,5 zł bodajże. Przez BP 1,05 zł.

Niestety GW bez szału, ale ja nie korzystam od momentu kiedy wykupiłem abonament i cena się nie zmieniła bo to partner co nie było w żaden sposób oznaczone.

Jeśli chcecie by Wam sprawdzić jakieś lokalizacje to śmiało. Zastrzegam tylko, że czasami mają jeszcze problemy w apce i nie wyświetla taryfy.

Wrzuciłem zrzuty kilku lokalizacji gdzie ja ładuje u siebie w mieście. Trochę irytujący jest fakt, że często taryfy są niedostępne. Te 150kw ze zrzutu też mam za 1,05 zł, ale aktualnie nie wyświetla taryfy zresztą widzę teraz, że jakaś awaria ładowarki.

GW 22kW za 2,00 zł.
GW szybsze za 3,17 zł.
Ionity 2,85 zł.

Więc jak ktoś tylko takie ma u siebie to raczej odpuścić bo to ceny bez abonamentów.

Wydaje mi się, że za złotówkę są wszystkie ładowarki z E w nazwie więc jakby Elocity zarządzało tym? Nie wiem.
Mam tą aplikację BP i konto otwarte u nich, ale w większości punktów brak informacji o cenie. Sprawdzałem te twoje pkt że screenow i też brak informacji.

dixiluk

Fachowiec
Zostawilem kontakt dzisiaj i mi oddzwonili. Poza rabatami na paliwo, myjnie itp. współpracują z greenway, ionity i jeszcze jakieś tam. Faktura zbiorcza płatna przelewem. Zdolność albo kredytowa albo depozyt. Zamówiłem sobie i zobaczymy czy się to opłaca. W apce bardzo dużo stacji się wyświetla. Niby dla nich jedyna opłata to 1% wartości faktury.

nabrU

Moderator
BP Pulse to jest szajs. Piszę zawczasu aby nie było później płaczu.
No i są FF z nazwy więc ja im podziękuję