Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja uważam ze 250 to bezpieczna prędkość , i że podatki powinienem płacić 29 każdego miesiąca .
Nie zmienimy niektórym ich sposobu ocen i myślenia a nawet postępowania .
Miałem szwagra, który nigdy niczego (opłaty czy pensje) nie płacił na czas , kary i nawet pobicia go nie zmieniły.
Byl szwagrem , bo żona go za m.in to zostawiła...
Pewien typ tak ma . Do czasu jak -co tu już w innym wątku cytowałem -nie sprawdzą się słowa Ferdka , " ze nastepnej minety nie dożyją .

Młody

Follow the White Rabbit
Większość ludzi jest święcie przekonana, że ich pewne rzeczy nie dotyczą - wypadek drogowy, nowotwór, zawał, upośledzone dziecko - to przecież może przytrafić się wszystkim dookoła, ale nie mi.

To tak jak z przeciwnikami aborcji, zakazać wszystkim, ale jakby mi się trafiła trudna sytuacja to już szczególny i wyjątkowy przypadek, który nie podlega takiemu zakazowi.

arnoldd

Posiadacz elektryka
Chyba po prostu nie jest tak wygodne jak piszesz. Jakby było takie wygodne to byś przecież nim chętniej jeździł niż EV6 :) Prawda?
Jest tak samo wygodne, jednak EV ma inne zalety powodujące że chętniej je ostatnio wybieram.
Dobrze trafiłeś. Ćwiczę wszystkie elementy bezpieczeństwa w miejscach o których piszesz.
Albo ściemiasz, albo nie jesteś zbyt uważnym uczniem.

W żadnej ABJ czy podobnych miejscach nie powiedzą że "trochę szybsza jazda od innych" jest bezpieczniejsza od jazdy zgodnie z przepisami na drodze publicznej.

No i dalej czekam na wyjaśnienie dlaczego to Ty masz być tym szybszym od innych ????

cooler

Pionier e-mobilności
Lekka ściema mz... jakbyś "ćwiczył wszystkie elementy bezpieczeństwa..." to nie potrzebowałbyś już wrażeń i jazdy 150kmh wśród reszty uczestników ruchu - de-facto powodując zagrożenie.
Każdy sądzi innych wg siebie. Widocznie jeździsz niebezpiecznie i wszystkim wokoło zarzucasz że są potencjalnymi mordercami.
Lub po prostu wyciągasz błędne wnioski. Nie zrozumiałeś mojego tekstu o monotonii i dalej się czepiasz.
Czy ja Ci każę szybko jeździć? Jezdzij swoim tempem w ktorym czujesz się bezpiecznie, takie same drogi (wręcz gorsze) w DE nie mają ograniczeń i co, tam magicznie 150 już wg Ciebie jest bezpieczne?
Czepiasz się i tyle. EoD.

cooler

Pionier e-mobilności
No i dalej czekam na wyjaśnienie dlaczego to Ty masz być tym szybszym od innych ????
Odpowiadam Ci parę razy ale nie rozumiesz przekazu.
Bo wtedy jestem bardziej skupiony na drodze i jeżdżę bezpieczniej.

cooler

Pionier e-mobilności
Czym się różni monotonna jazda 150km/h od monotonnej jazdy 120km/h ??????????????

Coraz mniej tych odcinków bez ograniczeń.
Za to w Czechach coraz więcej będzie odcinkow z dozwolona 150. I co teraz?

cooler

Pionier e-mobilności
Czym się różni monotonna jazda 150km/h od monotonnej jazdy 120km/h ??????????????
Tym, że przy 150 co chwila wykonujesz manewr wyprzedzania takich @arnoldd którzy jadą BEV 120 :) tam gdzie można legalnie jechać 140

xplde

Fachowiec
Większość ludzi jest święcie przekonana, że ich pewne rzeczy nie dotyczą - wypadek drogowy, nowotwór, zawał, upośledzone dziecko - to przecież może przytrafić się wszystkim dookoła, ale nie mi.

To tak jak z przeciwnikami aborcji, zakazać wszystkim, ale jakby mi się trafiła trudna sytuacja to już szczególny i wyjątkowy przypadek, który nie podlega takiemu zakazowi.
Ale na jakim poziomie jest dyskusja? Przecież nie rozmawiamy o takich zdarzeniach, zwłaszcza, że w drugą stronę to działa tak samo: możesz jechać 20km/h poniżej limitu i też spowodujesz wypadek. Rozmawiamy jakie są możliwości ograniczenia zapierda..., bo poza tym wszyscy się zgadzamy aby przestrzegać przepisy. Odrębną sprawą jest aby ograniczyć polowanie na czarownice bo ktoś na autostradzie pojechał 150km/h. To jest nonsens, czasami płynność ruchu tego wymaga. Im będzie więcej samochodów na drogach, tym płynność ruchu jest ważniejsza od niskiej prędkości. Chyba, że ktoś marzy o podrózy jak kiedyś, gdzie 500km jechało się cały dzień.