Zasilanie 5v skad ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Potrzebuje na deske rozdzielcza wyprowadzic sobie kabel usb z zasilaniem 5V do Yanosika.
Nie chce ciagnac ze schowka przy srodkowej konsoli bo tam te porty sa tak umieszczone ze latwo bedzie siegajac po cos wylamac gniazdo.
Czy ktos wie czy mozna uzyc rozgaleziacza USB do portu w schowku na rekawiczki ? I bedzie dzialal dysk do zapisow video i wyprowadze sobie stamtad kabalek ?
Jesli nie, to jakas podpowiedz jak uzyskac 5v albo 12v ?

Michal

Moderator
Były na YT jakieś filmiki jak zrobić sobie ruchomy ekran w TM3 albo przechwytywanie obrazu HDMI - może tam będzie jakaś informacja jak się podłączyć do tamtego zasilania, i nawet trochę pasuje, bo to będzie przecież dodatkowy ekran ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Nie chce ciagnac ze schowka przy srodkowej konsoli bo tam te porty sa tak umieszczone ze latwo bedzie siegajac po cos wylamac gniazdo.
Dlatego ja użyłem kątowych przejściówek USBC-USBC i wydaje się że jest to bezpieczniejsza opcja niż wsytające wprost kable.
BTW: może użyjesz gniazda zapalniczki pod podłokietnikiem? Stamtąd jakoś się da 12V pociągnąc tam gdzie trzeba.

darekme

Nowy na Forum
Potrzebuje na deske rozdzielcza wyprowadzic sobie kabel usb z zasilaniem 5V do Yanosika.
Czy ktos wie czy mozna uzyc rozgaleziacza USB do portu w schowku na rekawiczki ? I bedzie dzialal dysk do zapisow video i wyprowadze sobie stamtad kabalek ?
Ja w innych samochodach podpinałem się pod 12v w kostce lampki i tam pod posufitka i osłoną słupka sobie ciągnąłem kabel do janosika przyklejonego do szyby.

Piernik

Posiadacz elektryka
Ja w innych samochodach podpinałem się pod 12v w kostce lampki i tam pod posufitka i osłoną słupka sobie ciągnąłem kabel do janosika przyklejonego do szyby.
ja planuje mieć go w schowku, słuchać będzie a nie będę sobie psuł minimalizmu Tesli

danielm

Pionier e-mobilności
od 2 lat mam za szybą yanosika pro, podłączonego do portu zapalniczki w podłokietniku, kabel troche widać w okolicy kierownicy i tyle
20201003_125125.jpg

ciastek

Pionier e-mobilności
Nie wczytywałem się dokładnie w issue marcone/teslausb#564, lecz znalazłem tam
Even the Tesla original USB drive fails with just the new tester plugged between. Confirms the new glovebox USB hub is not happy with any kind of complex device/extension/"hub-like" attachment.

Z Instrukcja Model 3 > Gniazdo zasilania 12 V
Gniazdo pozwala zasilać akcesoria wymagające ciągłego prądu do 12 A (wartość szczytowa wynosi 16 A).
więc możesz stamtąd ciągnąć stałe 144 W.

Piernik

Posiadacz elektryka
od 2 lat mam za szybą yanosika pro, podłączonego do portu zapalniczki w podłokietniku, kabel troche widać w okolicy kierownicy i tyle
Mi się nie podoba ;( Yanosik szpeci ten samochód. Kabel też. Mam nadzieje że jednak będzie łapał fixa ze schowka.