Tylko OC przedłuża się automatycznie. Na AC trzeba nową umowę z cesją.Nie pamiętam i mogę być w błędzie ale to jest chyba przedluzenie automatyczne.
Tylko OC przedłuża się automatycznie. Na AC trzeba nową umowę z cesją.Nie pamiętam i mogę być w błędzie ale to jest chyba przedluzenie automatyczne.
To kolejny potencjalny problem. Załóżmy, że na pierwszy rok zgodzą się na cesje, a na kolejny im się odwidzi :/Tylko OC przedłuża się automatycznie. Na AC trzeba nową umowę z cesją.
Jak masz w umowie dofinansowania, że AC z cesją, to im się nie odwidzi.To kolejny potencjalny problem. Załóżmy, że na pierwszy rok zgodzą się na cesje, a na kolejny im się odwidzi :/
W poprzednim programie, cesja z polisy była wymagana przez cały okres trwałości przedsięwzięcia, więc w kolejnym roku także trzeba było ją mieć i domagali się przedstawienia polisy z cesją na kolejny okres. Zakładam, że tym razem będzie dokładnie tak samo.AC jest na rok, a auto musimy mieć przynajmniej 2 lata. Czy kupując AC na kolejny rok również musimy robić cesję?
Tak dla potomności i osób, które może będą w przyszłości w podobnej do mojej sytuacji. Okazuje się, że w takim najmie długoterminowym w VWFS jak wyżej polisę na auto wystawia agent ubezpieczeniowy od dealera (płatnikiem i ubezpieczonym jest VWFS). Po kilku bojach udało mi się wyszarpać skan polisy od dealera, ale potwierdzenia płatności nie chcieli dać. No ale ponieważ polisa jest wystawiona też na mnie jako użytkownika pojazdu to już potwierdzenie można uzyskać bezpośrednio od ubezpieczyciela (w moim przypadku Allianz)Takie pytanie do osób, które mają najmy z wliczonym ubezpieczeniem w ratę. Co robicie z wymaganiem we wniosku na załączenie polisy ubezpieczeniowej i dowodu opłacenia składki? Ja mam najem w VWFS i nie chcą mi dać takich dokumentów. Natomiast w umowie są zapisy o tym, że samochód jest ubezpieczony i ma ubezpieczenie w racie. Jakieś oświadczenie plus umowa najmu w załączniku czy jakoś inaczej? A może VWFS mnie w bambuko robi nie chcąc dostarczyć takich dokumentów? Mam tylko druczek OC z zaznaczonymi polami, że jest też AC i Assistance
Podobno jest problem, bo albo wszystkim wystawiają albo nikomu, pierwotnie nie było cesji w programie i idą na łatwiznę żeby nie mieć żadnego ryzyka - nie wystawiają -> tak usłyszałem niestetya ta cesja jest na całą sumę czy ograniczona wartością dotacji? Bo przecież jak ktoś ma 40% wkładu własnego 1% wykup i spłacił już część auta to jaki problem dla leasingu wystawić taką cesję?
Nie wystarczy weksel?Z ciekawości: czy jakaś firma leasingowa pozwala na cesje z polisy na NFOŚ?