Capri

Sambor

Zadomawiam się
Jak oceniacie jakość wnętrza? Plastiki, ekoskóra, wygoda foteli itp.
Miałem okazję przejechać się w ubiegły poniedziałek.
Plastiki ciut lepiej niż Id.5, ale te dotykowe przyciski na kierownicy czuję, że będą drażnić po czasie.
Fotele były bez AGR i były komfortowe, tapicerka spoko, bez szału, ale też nie jedzie taniochą.
Ogólnie auto w prowadzeniu było dla mnie wygodniejsze niż Id.5, ale to jeszcze nie ten poziom co Id.7, czy Mach-E.
Ja się chyba skuszę.

lukech

Zadomawiam się
Hej, zamawiał ktoś może ostatnio Capri w programie Ford Ambasador?
Ja się zdecydowałem na Explorera, ale kolega złożył zapytanie na Capri i dealer w Krakowie mówi, że nie ma na stocku i trzeba do produkcji. Niby mu się nie spieszy, ale ciekaw jestem jak wyglądają wasze terminy realizacji.

Last edited:

Sambor

Zadomawiam się
Hej, zamawiał ktoś może ostatnio Capri w programie Ford Ambasador?
Ja się zdecydowałem na Explorera, ale kolega złożył zapytanie na Capri i dealer w Krakowie mówi, że nie ma na stocku i trzeba do produkcji. Niby mu się nie spieszy, ale ciekaw jestem jak wyglądają wasze terminy realizacji.
Ja powinienem dowiedzieć się na dniach. Jak sprawdzaliśmy u dealera po jeździe to było 5-6 aut z wybranym przeze mnie wyposażeniem (pompa+driver assist).

lukech

Zadomawiam się
Ja powinienem dowiedzieć się na dniach. Jak sprawdzaliśmy u dealera po jeździe to było 5-6 aut z wybranym przeze mnie wyposażeniem (pompa+driver assist).
Ok, przy czym to wyposażenie akurat dużo zmienia, bo w dwa lata trzeba spłacić całość wartości tych dodatków. Problem jest z bazowymi egzemplarzami bo te mają większe wzięcie :) Egzemplarze z dodatkowym wyposażeniem są dostępne łatwo.

Sambor

Zadomawiam się
Ok, przy czym to wyposażenie akurat dużo zmienia, bo w dwa lata trzeba spłacić całość wartości tych dodatków. Problem jest z bazowymi egzemplarzami bo te mają większe wzięcie :) Egzemplarze z dodatkowym wyposażeniem są dostępne łatwo.
Łatwo, niełatwo ;)
Chciałem żółty z pompą i driving assist. Mogłem wybrać albo pompę (i hak) albo driving (i hak). Skończyło się tak, że dopłacę za lakier, nie będzie kanarka :(

lukech

Zadomawiam się
Łatwo, niełatwo ;)
Chciałem żółty z pompą i driving assist. Mogłem wybrać albo pompę (i hak) albo driving (i hak). Skończyło się tak, że dopłacę za lakier, nie będzie kanarka :(
Tak, kombinacje też nie wszystkie są dostępne na stanie. Pewnie można by czekać i monitorować, ale nie wiem jak długo ten Ford Ambasador potrwa i ja też po prostu pokazałem paletę kolorów żonie, wybrała Magnetic Grey i taki właśnie zamówiliśmy ze stocku ;)

Dodatkowym argumentem było to, bo u mnie to Explorer (a kolega rozważa Capri), że on od wersji 2025.75 nie ma już Bang&Olufsen, a ten ze stocku 2025.50 jeszcze miał.