Opis jak zrobić retrofit matriksów do starszej wersji.
Żeby mieć Matrix LED trzeba kupić reflektory matrix i przeinstalować firmware. Voila.
Żeby mieć Matrix LED trzeba kupić reflektory matrix i przeinstalować firmware. Voila.
Fajnie by bylo wezwac serwis mobilny to czegos takiego. Inna opcja to wykupic subskrypcje Toolboxa na godzine i samemu przeprogramowac.Opis jak zrobić retrofit matriksów do starszej wersji.
A nie wystarczy z menu serwisowego wymusić reinstalację firmware?Fajnie by bylo wezwac serwis mobilny to czegos takiego. Inna opcja to wykupic subskrypcje Toolboxa na godzine i samemu przeprogramowac.
Nie. Oglądałem prawie rok temu gości na YT z Australii. Kupował niby nowe lampy na Ali, ale połowa była nie działająca. I w sumie stwierdził, że gdyby kupił w Tesli wyszedł by kosztowo na to samo. Wymagane jest wpisanie częsci do systemu, inaczej nie będzie działać (nie będzie matryc aktywnych, bo system o nich nie będzie wiedział). Ale powiedział nauka kosztujeA nie wystarczy z menu serwisowego wymusić reinstalację firmware?
Zawsze mi się wydawało że właśnie podczas instalacji softu jest faza gdzie klika najróżniejszymi przełącznikami I kiedy właśnie rozpoznaje sprzęt...Nie. Oglądałem prawie rok temu gości na YT z Australii. Kupował niby nowe lampy na Ali, ale połowa była nie działająca. I w sumie stwierdził, że gdyby kupił w Tesli wyszedł by kosztowo na to samo. Wymagane jest wpisanie częsci do systemu, inaczej nie będzie działać (nie będzie matryc aktywnych, bo system o nich nie będzie wiedział). Ale powiedział nauka kosztuje![]()
Pewnie stare wymianiane 1:1 rozpoznaje, ale jak wcześniej nie było matryc aktywnych, to trzeba mu pewnie podpowiedzieć. Gość miał wpiety komputer i kabelek do auta i uaktywniał.Zawsze mi się wydawało że właśnie podczas instalacji softu jest faza gdzie klika najróżniejszymi przełącznikami I kiedy właśnie rozpoznaje sprzęt...
Po zmianie np kierownicy czy kamer mobilny puszczał właśnie reinstalację mówiąc że to po to aby auto rozpoznało nowe elementy.
Może te rozpoznawanie ma swoje limity do tego co było wcześniej w aucie i nie szuka całego portfolio możliwych urządzeń?
Napiszesz krok po kroku jak dorwać tego toolboxa na godziny?Nie rozumiem tej debaty. Jest publicznie dostepny service manual, ktory opisuje krok po kroku jak przeprogramowac lampy za pomoca Toolboxa. Jest tez napisane (jesli nie w service manual, to w epc), jakich lamp nie mozna miksowac.