Adaptive Headlights 3/Y legacy

Darek1

Posiadacz elektryka
We fiacie 500e wycieraczki automatyczne i adaptacyjny tempomat zwlaszcza w miescie dziala zdecydowanie lepiej niz w TM3 :) no ale legacy zaplacily komus
Co jak co, ale wydawało mi się, że tempomat adaptacyjny jest bardzo dobry w Tesli, najlepszy z jakim miałem do czynienia. Można jeszcze lepiej?

ELuk

Pionier e-mobilności
Tempomat adaptacyjny i aktywne utrzymanie pasa ruchu pod nazwą AutoPilot podstawowy działają bardzo dobrze w zakresie w jakim są skonfigurowane.
Autopilot w trybie rozszerzonym i FSD w Europie sensownie nie działają..,

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja mam rozszerzone w X a w Trójce miałem full, dla wyprzedzania i zmian pasa Spodobało mi się, to i ciężarkiem robi to całkiem ok. Zwalnia a nie jak kiedys na maxa.
Zabrali niestety sukins...Y ten samodzielny zjad i trzeb klikać w kierunkowskaz, a kiedyś robiła to sama. Co też niestety czasem, gdy się zagapiłem kończyło się zjazdem nie tym co trzeba, a wcześniejszym niby lepszym,wg Tesli.
Natomiast jest to obecnie wydatek dla.... naiwnych. O ile 5 lat temu była nadzieja, iż będzie to fajne ( miałem okres taki jak w USA) , to teraz po rozdzieleniu na Beta i resztę Swiata - FSD jest nie warte zachodu tak, jak Zachód FSD

kaziwich

Posiadacz elektryka
Chcecie powiedziec ze na 2024.2.1 auto high beam dziala dobrze?
Zrobilem w tym tygodniu trase w nocy i jest tak spier… jak przed rokiem, a wczesniej dzialalo w miare dobrze moze poza bledym przelaczanie przy odbiciu swiatla ze znakow deogowych (szczegolnie U3A).
Mam nadzieje, ze w 2.3 naprawili.

pawcjo

Posiadacz elektryka
Chcecie powiedziec ze na 2024.2.1 auto high beam dziala dobrze?
Zrobilem w tym tygodniu trase w nocy i jest tak spier… jak przed rokiem, a wczesniej dzialalo w miare dobrze moze poza bledym przelaczanie przy odbiciu swiatla ze znakow deogowych (szczegolnie U3A).
Mam nadzieje, ze w 2.3 naprawili.
Dzisiaj miałem na noc 3 HL bez aktualizacji 2024.2 i światła działały świetnie. Bardzo szybko się wyłączały i włączały. Światła zaliczam na duży plus, a jak dojdą matriksy, to w ogóle będzie super.

grregg

Fachowiec
We fiacie 500e wycieraczki automatyczne i adaptacyjny tempomat zwlaszcza w miescie dziala zdecydowanie lepiej niz w TM3 :) no ale legacy zaplacily komus
Wycieraczki w 500e bez dwóch zdań działają lepiej niż w tesli. Może lepiej to źle napisane. W 500e działają tak jak powinne i tak jak w większości aut, którymi jeżdżę. Natomiast w tesli przed świąteczną aktualizacją działały nadgorliwie, a po aktualizacji to jak najdzie je ochota...

Natomiast co do tempomatu adaptacyjnego to po ostatniej aktualizacji teslą mało jeździłem, ale do tygodnia wstecz tempomat adaptacyjny w moim przypadku działał bez zarzutu. Co do autopilota to mam zastrzeżenia do ustawiania prędkości. Natomiast w 500e właśnie po mieście zauważyłem najwięcej problemów. Np w korku przy zwalnianiu przy prędkości poniżej 30km potrafił mi się sam wyłączyć. Miałem tak kilka razy. W alfie miałem podobnie w ice także chyba to nie jest odosobniony przypadek fiata.