Ionity - rozwój infrastruktury w PL

bragyou

Posiadacz elektryka
Ionity ma problemy z nową aplikacją. Pisali też o tym w mediach społecznościowych. Podobno pracują nad tym. Przez inne aplikacje (np. Elocity) ładowarki są dostępne. Ładowanie ad-hoc przez QR albo kartę płatniczą powinno dalej działać bez problemu.
Tylko cena nie taka ;)

viallos

Pionier e-mobilności
A ja na 2% właśnie sie zameldowałem w Nowostawy dir. Warszawa. 2 z 4 nie działają. A wszystkie 4 miejsca zajete czyli jestem 2 w kolejce do dzialajacej ladowarki. Po 10 min kolejka już ma 4 samochody. Ale wlasnie sie podlaczam czyli zmnieksza sie na 3.
Dzwoniłem na Infolinię i dupa. Nie sa w stanie uruchomić zdalnie. Lipa straszna.
Pierwszy raz spotkalem sie z takim fuckupem ... choc tutaj to przynajmniej 1 nie działa praktycznie zawsze.
Shame on You Ionity!

Krk

Posiadacz elektryka
Dzisiaj byłem przetestować IONITY w Skawinie bo miałem po drodze.
Dwa podejścia i dwa razy po 200 zł ściągnięte a Tesla nie naładowana.
Uruchamiałem z aplikacji i podawałem kartę VISA.
Bez abonamentu bo chciałem tylko przetestować. Dzwoniłem na infolinię między podejściami pan jak się dowiedział, że Tesla Y to kazał drzwi otworzyć przed drugim podłączeniem, też nic to nie dało.
Uruchomił zdalnie i dał mi 20kWh darmowego prądu, 400 zł ma wrócić automatycznie.

nabrU

Moderator
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale nowa apka Ionity poza oczywistą zajętością pokazuje też SOC ładujących się samochodów. Jak dla mnie bardzo przydatne info, szczególnie gdy lokalizacja jest w pełni zajęta.
Widać też kto ma innych w d.... (lub jest niekumaty) i ładuje do 100% :p. No dobra czasami trzeba do 100%....

1745180489601.png

Last edited:

bragyou

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale nowa apka Ionity poza oczywistą zajętością pokazuje też SOC ładujących się samochodów. Jak dla mnie bardzo przydatne info, szczególnie gdy lokalizacja jest w pełni zajęta.
Widać też kto ma innych w d.... (lub jest niekumaty) i ładuje do 100% :p. No dobra czasami trzeba do 100%....

View attachment 27285
Nie zauważyłem, ale to pewnie dlatego, że albo wszystkie działające są wolne albo….wszystkie są offline 😅

nabrU

Moderator
No dobrze, ale jaki wniosek bo nie rozumiem za bardzo celu tego postu...

boa

Posiadacz elektryka

View attachment 27285O

View attachment 27285
O, faktycznie fajna funkcja! Z ciekawości sprawdziłem, u mnie pokazuje tylko w Polsce. Naród wybrany 🫣