Biedronka - rozwój stacji ladowania

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Koło mnie na lidlu właśnie jeden słupek 11kW AC postawili ale też nieczynny bo czeka na przydział XD
sprostowanie, działa ;-D stał od maja, czyli mega szybko jak na LIDL, bardzo mnie to cieszy bo mam do niego blisko a polegam wyłącznie na infrastrukturze publicznej

nabrU

Moderator
A 11kW to w ogóle podlega odbiorowi UDT?

KrzysztofFly

Moderator
A 11kW to w ogóle podlega odbiorowi UDT?
Jak jest publicznie dostępny, to chyba podlega, bo swego czasu hotele też musiały na swoich robić odbiory UDT, nawet pomimo tego, że za ładowanie nie brały kasy.

piotras24

Zadomawiam się
Przy Biedronce obok mnie, pojawił się punkt ładowania. Taki pojedynczy słupek. Z tego co widzę to jest to "Alfen Eve Single Pro-line 22kW". Na wyświetlaczu nic się nie pokazuje, więc stwierdziłem, że zapytam obsługę sklepu. Pani kierownik powiedziała, że ona nie wie czy działa i jak działa. Jakaś firma zewnętrzna podłączyła, więc w oni w sumie się tym nie zajmują. Stwierdziła tylko, że muszę mieć jakąś kartę, którą dostaje każda osoba, która kupuje elektryka :D
W Internecie nic nie znalazłem na temat takich słupków.
Czy ktoś się spotkał w ogóle takimi punktami ładowania ? Zastanawiam się czy one tam stoją tylko po to, żeby spełnić wymaganie ustawy, czy jednak mają zamiar je uruchomić.

piotras24

Zadomawiam się
Jest na parkingu Biedronki. Na razie nie widzę jej nigdzie na plugshare, Elocity ani GreenWay. W podobnym czasie na Lidlu obok postawili szybką ładowarkę i ostatnio po kilku miesiącach ją uruchomili. A tu w sumie tylko 11 albo 22kW i nic się nie dzieje.
Przynajmniej mam miejsce wolne do parkowania, bo o dziwo nie zastawiają go spalinowe.

Michal

Moderator
Jest na parkingu Biedronki. Na razie nie widzę jej nigdzie na plugshare, Elocity ani GreenWay. W podobnym czasie na Lidlu obok postawili szybką ładowarkę i ostatnio po kilku miesiącach ją uruchomili. A tu w sumie tylko 11 albo 22kW i nic się nie dzieje.
Przynajmniej mam miejsce wolne do parkowania, bo o dziwo nie zastawiają go spalinowe.
Sprawdź na mojej apce - może tam będzie:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Lidl chyba ostatnio sporo ładowarek odpalił a nie ma ich jeszcze na eipa, np. przy ul. Conrada w Warszawie