Gwarancja Tesli + ceny serwisu = WNM ♡

ptoing

Zadomawiam się
Mój samochód - jak zakładam - na gwarancji, nieco ponad 8k przebiegu i 5 miesięcy młodości. Dostałem wycene na drobne naprawy.

1. Niedoregulowane drzwi z przodu, czasem się zamkną czasem nie. 260 + 260 =520zł!
2. Skrzypienie w przednim zawieszeniu. 0zł czyli chyba na gwarancji
3. Naklejka ochronna za *przed tylnym kołem. 385zł - to jeszcze jestem w stanie jakoś zrozumieć, że niby źle myłem auto, ale mowiac szczerze nie wydaje mi sie
4. Regulacja świateł mijania, moim zdaniem od początku oślepiają innych kierowców - są za wysoko. 65zł
5. Usterka widmo - chyba koszt czasu pracy czy innej robocizny bo nie napisali. 223zł

Razem 1193,93 za w zasadzie wady fabryczne w praktycznie nowym samochodzie.

Poprosilem ich o zmiane wyceny bo to jest dla mnie kosmos. Jak nie zmienią zdania sam sobie to naprawie. Naklejke ppf na allegro znalazłem za 149zł. Jak ktoś ma rady czy warto negocjować z serwisem albo czy sie w ogole da to proszę o radę. 6wawi96ff7lb1.gif

Last edited:

Pedr

Pionier e-mobilności
W Tesli standardowe podejście - dostajesz wycenę napraw, a potem faktura jest zerowana. Po przyjeździe do serwisu technik sprawdzi zgłoszone usterki i zakwalifikuje je do naprawy gwarancyjnej. Ja ostatnio same drobiazgi (różne elementy wydające niepożądane odgłosy) miałem wycenione na ponad 1.5k. Oczywiście ostatecznie nic nie zapłaciłem.

inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności
Mój samochód - jak zakładam - na gwarancji, nieco ponad 8k przebiegu i 5 miesięcy młodości. Dostałem wycene na drobne naprawy.

1. Niedoregulowane drzwi z przodu, czasem się zamkną czasem nie. 260 + 260 =520zł!
2. Skrzypienie w przednim zawieszeniu. 0zł czyli chyba na gwarancji
3. Naklejka ochronna za tylnym kołem. 385zł - to jeszcze jestem w stanie jakoś zrozumieć, że niby źle myłem auto, ale mowiac szczerze nie wydaje mi sie
4. Regulacja świateł mijania, moim zdaniem od początku oślepiają innych kierowców - są za wysoko. 65zł
5. Usterka widmo - chyba koszt czasu pracy czy innej robocizny bo nie napisali. 223zł

Razem 1193,93 za w zasadzie wady fabryczne w praktycznie nowym samochodzie.

Poprosilem ich o zmiane wyceny bo to jest dla mnie kosmos. Jak nie zmienią zdania sam sobie to naprawie. Naklejke ppf na allegro znalazłem za 149zł. Jak ktoś ma rady czy warto negocjować z serwisem albo czy sie w ogole da to proszę o radę. View attachment 28108
3. Naklejka ochronna za tylnym kołem. 385zł - to jeszcze jestem w stanie jakoś zrozumieć, że niby źle myłem auto, ale mowiac szczerze nie wydaje mi sie
Chyba przed tylnym kołem.
Kup na ali za kilka złotych.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Normalna wycena żeby klient wiedział, że jeśli nie ma gwarancji to tyle zapłaci - jak ma gwarancję to nie płaci.

planzero

Fachowiec
to jest już ta nowa, lepsza jakość Tesli?