Chyba chcę zamówić, ale nigdy nie miałem leasingu...

margielm

Zadomawiam się
Ja najchętniej też zapłaciłbym gotówką, ale podatkowo mi się to nie spinało, więc z bólem serca wziąłem leasing.
Kurcze.. ja dokładnie tak samo - najchętniej gotówka i "po problemie". A do tego jestem na ryczałcie - więc podatkowo nic na tym nie zyskuje.. Ale to 2,49% jest mega kuszące. Wrzucisz na "pierwszą lepszą" lokatę - i będzie więcej :/ No i tak się zastanawiam że od 3 miesięcy nie mogę podjać decyzji (nawet wczoraj do mnie "tesla dzwoniła" z pytaniem "jak tam" :))

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Kurcze.. ja dokładnie tak samo - najchętniej gotówka i "po problemie". A do tego jestem na ryczałcie - więc podatkowo nic na tym nie zyskuje.. Ale to 2,49% jest mega kuszące. Wrzucisz na "pierwszą lepszą" lokatę - i będzie więcej :/ No i tak się zastanawiam że od 3 miesięcy nie mogę podjać decyzji (nawet wczoraj do mnie "tesla dzwoniła" z pytaniem "jak tam" :))
Jeżeli byłbyś vatowcem to chociaż 50-100% VAT mógłbyś zyskać :)

endorama

Nowy na Forum
Panowie podpowiedzcie czy stawka 158 miesiecznie za GAP przy Y LR AWD to dobra oferta? Dostalem taka propozycje, niezaleznie od ilosci rat.
poszukaj sobie na necie firmy która Ci to zgapuje na okres który potrzebujesz, przemnóż te rate przez okres i na pewno wyjdzie Ci taniej wziąć jednorazowo, kwestia czy masz tyle wyłożyć :)

umcus

Pionier e-mobilności
Panowie podpowiedzcie czy stawka 158 miesiecznie za GAP przy Y LR AWD to dobra oferta? Dostalem taka propozycje, niezaleznie od ilosci rat.
Sporo. Ja miałem w zależności od wartości i długości od 75 do 95 zł.
w sensie, ze chodzi Ci że VAT od kosztów leasingu? no w sumie tak.. o tym nie pomyślałem. Ale to jakieś grosze będą (50%)
To zależy od wielkości wpłaty własnej.