2025.14 - Tesla 2025 Spring Update

pmlody

Pionier e-mobilności
Dlatego chapeau bas dla tych, którzy uparcie jeżdżą tylko na autopilocie. Ja kilka razy dzięki takim akcjom skasowałbym w ten sposób auto.... i swoje i tego kto jechał za mną... :D
To droga jednopasmowa, fantom trwa pół sekundy i wytracam prędkość z 70kmh do 60 przez ten czas, więc bez przesady. Tym bardziej, że 100m dalej zaczyna się 50mkh i stoi fotoradar.
Na 2 pasmówce nie pamiętam kiedy miałem fantoma. A generalnie jeżdżę albo na aktywnym tempomacie albo autopilocie caly czas na 2 pasmówkach.

inter

Pionier e-mobilności

Jogur

Fachowiec
u mnie po wgraniu 14.6 w koncu nie wyskakuje błąd streamowania muzy w pakiecie premium connect. - poprzednio działała zmiana języka wyswietlania (na postoju, więc do kitu jak sie podczas jazdy autostradą wyłączy muzykowanie ...)

pomogło zgłoszenie serwisowe i myster Paweł z Wro włączył dostępność poprawki via mobile - jak za starych dobrych czasów popraweczki przybyły bez wifi ;)

TomRS

Pionier e-mobilności
u mnie po wgraniu 14.6 w koncu nie wyskakuje błąd streamowania muzy w pakiecie premium connect. - poprzednio działała zmiana języka wyswietlania (na postoju, więc do kitu jak sie podczas jazdy autostradą wyłączy muzykowanie ...)

pomogło zgłoszenie serwisowe i myster Paweł z Wro włączył dostępność poprawki via mobile - jak za starych dobrych czasów popraweczki przybyły bez wifi ;)
A u mnie nadal Apple Music często bez sensu nie może pobrać kolejnego utworu, codziennie się to dzieje, zazwyczaj w podobnych miejscach w centrum Poznania. Zastanawiam się, czy nie mam czasem walniętego modułu LTE, telefon ma w tych miejscach mocny sygnał

Bronek

Pionier e-mobilności
Też mi się nie podoba, szczególnie pokonywanie zakrętów na AP 1x1 dlatego kieruję sam, a tempomat trzyma odstęp :)
Lekko ścina niektore prawe zakrety idac po krawędzi, przywykłem od 2019 i OK. Niemal zawsze jak się da jadę po zwyklych drogach na na AP .
Ostatnio zdjąłem nawet ciężarek bo od czasu kontroli kamerą wew nie jest upierdliwa.
Najgorzej jak inni ścinają z naprzeciwka , kiedys się bałem teraz niż wiem że wtedy warto tylko hyc w pogotowiu , ale Tesla daje radę . Wiadomo ze trzeba byc czasem czujnym .

testerpl

Zadomawiam się
A ktoś zauważył (nie wiem czy akurat z tą wersją i nie wiem czy mi się nie wydaje) że wreszcie zaczął w korku na autopilocie po ludzku ruszać a nie rwać jakby robił wyścig od zera do setki?

Pedr

Posiadacz elektryka
A ktoś zauważył (nie wiem czy akurat z tą wersją i nie wiem czy mi się nie wydaje) że wreszcie zaczął w korku na autopilocie po ludzku ruszać a nie rwać jakby robił wyścig od zera do setki?
Coś w tym jest, ale dzisiaj jeździłem sporo w korkach na AP i zauważyłem, że z kolei strasznie długo czeka aby ruszyć. Nie wydaje mi się, że tak było wcześniej.

testerpl

Zadomawiam się
Coś w tym jest, ale dzisiaj jeździłem sporo w korkach na AP i zauważyłem, że z kolei strasznie długo czeka aby ruszyć. Nie wydaje mi się, że tak było wcześniej.
Też tak uważam że wolniej rusza

inter

Pionier e-mobilności
Wg mnie rusza OK, i nie jest taka nerwowa, robi to zdecydowanie łagodniej. A stałem w korku na A4 na odcinku 6 km.