To zależy czy będziesz miał szczęście czy ktoś to zauważy. Pewnie nie. Oficjalne stanowisko Arval jest takie, że to jeden z elementów umowy, a więc gdy polecenie zostanie wycofane to jest to powód do rozwiązania umowy. Traktują to jako zabezpieczenie. Tip na przyszłość - wystarczy podpisać się na poleceniu zapłaty zupełnie inaczej niż we wzorach podpisów w banku - wtedy bank nie aktywuje takiego polecenia i będziesz opłacał faktury ręcznie bo Arval ma taki burdel, że nikt już tego dalej nie będzie weryfikował. Tak to wygląda w mojej sytuacji, a na FV od Arval jest sposób płatności "przelew bankowy"

.
Aktualizacja. Podpisałem nową umowę z Arval. Na poleceniu zapłaty podpisałem się
zupełnie inaczej niż na karcie wzorów podpisów w moim banku, a mimo to - polecenie zapłaty
zostało aktywowane. Bardzo ciekawa sprawa. Nie chce mi się tego reklamować w banku (bo przecież zawsze takie polecenie mogę samodzielnie online odwołać), ale w mojej ocenie bank nie zadziałał prawidłowo, bo powinien taki wniosek o polecenie anulować z automatu z powodu niezgodności podpisu.
Nie leży mi to aktywne polecenie zapłaty dla Arval bardzo.
Ktoś z Was opłaca obecnie standardowym przelewem płatności dla nich i wie jak to osiągnąć? Kolega
@eimi, jak chciał swojego czasu je odwołać, ale prowadząc korespondencję z Arval, to odpisali mu, że mogą to potraktować jako złamanie warunków umowy. Przejrzałem umowę i nigdzie nie ma jasnego zapisu, że polecenie zapłaty jest obligatoryjne, poza wzmianką o samej formie płatności w części głównej umowy dot. "Definicji", czyli czym samo polecenie zapłaty jest i jak działa.