Aplikacja Tesla i bezterminowe prawo jazdy

Fitzcarraldo

Nowy na Forum
Witajcie, zamówiłem Teslę i zainstalowałem aplikację na telefonie. Zatrzymałem się na wprowadzeniu danych prawa jazdy, bo trzeba podać datę ważności, a moje jest bezterminowe. Co zrobić?
Pozdrawiam, F
P.S. To mój pierwszy post na Forum, przedstawię się szerzej jak tylko stanę się posiadaczem elektryka.

Attachments

• IMG_1466.jpeg
    IMG_1466.jpeg
    34,4 KB · Liczba wyświetleń: 13

umcus

Pionier e-mobilności
Witajcie, zamówiłem Teslę i zainstalowałem aplikację na telefonie. Zatrzymałem się na wprowadzeniu danych prawa jazdy, bo trzeba podać datę ważności, a moje jest bezterminowe. Co zrobić?
Wpisz cokolwiek z przyszłości - np. 5lat do przodu. To nie ma większego znaczenia.

Fitzcarraldo

Nowy na Forum
Dzięki. Skoro nie ma znaczenia to dlaczego wymagają? Na razie aplikacja mnie rozczarowała. Raz się zawiesiła, raz wyświetliła komunikat błędu, a w innym miejscu nie była w stanie dopasować miejscowości do kodu pocztowego przy wpisywaniu adresu. Na domiar złego przy robieniu zdjęć starego auta do rozliczenia nie poradziła sobie z kadrowaniem i musiałem kilka razy poprawiać.

umcus

Pionier e-mobilności
Dzięki. Skoro nie ma znaczenia to dlaczego wymagają? Na razie aplikacja mnie rozczarowała. Raz się zawiesiła, raz wyświetliła komunikat błędu, a w innym miejscu nie była w stanie dopasować miejscowości do kodu pocztowego przy wpisywaniu adresu. Na domiar złego przy robieniu zdjęć starego auta do rozliczenia nie poradziła sobie z kadrowaniem i musiałem kilka razy poprawiać.
Bywa. Taka technologia.

nabrU

Moderator
Może trzeba jednak odwołać zamówienie i będzie po problemie :p Co prawda poważniejsze zwisy zdarzają się akurat innym markom EV, więc przy kupnie będzie może milej (kwiatki i czerwony dywan może), ale potem to niekoniecznie ;)

cooler

Pionier e-mobilności
Pożyjemy zobaczymy.
Zamówiłem, nie odwołuję, ale na bezkrytycznego fana marki się nie zapowiadam 🙄
To witam w klubie. Akurat apka pomimo że uboga w porównaniu np z Tessie (automatyzacja) to akurat robi robotę. Natomiast módl się żeby nie mieć tylu wizyt serwisowych jak ja... Tu akurat wszyscy super zadowoleni, nigdy się nic nie psuje, a jak się psuje to nie piszą, lub piszą że to taka zaawansowana technologia że zwykły śmiertelnik nie ogarnia:p

nabrU

Moderator
Generalnie trzeba podejść do tego tak, że apka była pewnie pierwotnie pisana na rynek amerykański i inne ważniejsze rynki. Jak się zapewne z pierwszej interakcji przekonałeś, wygląda na to, że Polska takim rynkiem nie jest i mogą tam być jakieś 'bugi' związane z właśnie z rzeczami związanymi z krajem/lokalizacją/tłumaczeniem apki itp.
Co niektórzy na tym Forum kilka lat temu musieli Teslę kupować za granicą, więc jakiś postęp jest :p