Żaba Renia na koncercie Mistrza co dał jej głos.

tomm76

Zadomawiam się
Wczoraj wróciliśmy (w 3 osoby) naszą Żabą z koncertu J.M. Jarre'a w Dolinie Charlotty. Z mojego domu miałem tam ok. 400Km w jedną stronę. Po drodze zaplanowałem jedno ładowanie - w tamtą stronę na stacji ładowania w Kauflandzie (Piła), w drugą stronę też w Pile, ale na Powerdot (mają właśnie promocję - 2,25 zł/KWh). Cała trasa przyjemna, chociaż jechałem głównie krajówkami (musiałem jechać przez Piłę - zabierałem stamtąd kolegę), więc trochę to trwało. Normalnie jechałbym przez S3 i S6.
Co do zużycia energii podczas całej podróży:
z domu wyjechałem z mając 100% baterii (ok. 40KWh)
Po 222Km doładowałem na stacji Kaufland w Pile z pozostałych 22 do 91% (czyli ok. 27,5KWh co dało koszt 27,5x2,4=59zł)
Do Słupska (171Km) dojechałem na 20% baterii (czyli zużyłem 28,4 KWh).
W jedną stronę wyszło więc zużycie 56KWh co daje ok. 56/4=14KWh/100Km

Attachments

• zaba3.jpg
    zaba3.jpg
    3,7 MB · Liczba wyświetleń: 22

jezile

Fachowiec
Wczoraj wróciliśmy (w 3 osoby) naszą Żabą z koncertu J.M. Jarre'a w Dolinie Charlotty. Z mojego domu miałem tam ok. 400Km w jedną stronę. Po drodze zaplanowałem jedno ładowanie - w tamtą stronę na stacji ładowania w Kauflandzie (Piła), w drugą stronę też w Pile, ale na Powerdot (mają właśnie promocję - 2,25 zł/KWh). Cała trasa przyjemna, chociaż jechałem głównie krajówkami (musiałem jechać przez Piłę - zabierałem stamtąd kolegę), więc trochę to trwało. Normalnie jechałbym przez S3 i S6.
Co do zużycia energii podczas całej podróży:
z domu wyjechałem z mając 100% baterii (ok. 40KWh)
Po 222Km doładowałem na stacji Kaufland w Pile z pozostałych 22 do 91% (czyli ok. 27,5KWh co dało koszt 27,5x2,4=59zł)
Do Słupska (171Km) dojechałem na 20% baterii (czyli zużyłem 28,4 KWh).
W jedną stronę wyszło więc zużycie 56KWh co daje ok. 56/4=14KWh/100Km
Super kolor!

tomm76

Zadomawiam się
A co niektórzy twierdzą, że R5 nie nadaje się do przewozu więcej niż 2 osób. A tu proszę trasa 400 km...
Dwie dorosłe osoby z przodu, córka 16 lat z tyłu, bagażnik i drugie miejsce z tyłu zajęte przez bagaże (2 namioty, materace, koce, jedzenie na 2 dni itp...). Jakoś nikt szczególnie nie narzekał na niewygodę. A sama podróż całkiem przyjemna.