przenośna ładowarka DC (CCS2)

szczur333

Zadomawiam się

szczur333

Zadomawiam się
dobra, o ładowanie nikt nie dzwoni wiec ładowarka na sell ;)- chyba za mala moc

dodatkowo wstępnie znalazłem chinczyka ktory moze mi sprzedac same czesci czyli kontroler + moduły, wiec troche kusi mnie zbudowanie samemu 90kW (3 moduly po 30kW) 300A razem

oczywiscie musialbym ograniczyc poczatkowo moc do 35-40kW + PV (20kW)i sumarycznie byloby koło 50-55kW w sloneczy dzien
kiedys tez napewno dokupie falownik 20kW z magazynem i mozna by miec 75kW w domu ;)

szczur333

Zadomawiam się
Taka ładowarka dogada się z Corsą?
tak, bez problemu

inwestycja powoli sie zwraca🤣 :
wrocilem kolo 3 w nocy na 25% ale nie podlaczalem bo mialobyc slonecznie caly dzien, a nie planowalem wyjazdow, jednak cos wyszlo i musze jechac 400km za 3h - w 3h podladuje ponad 50kWh do 95% i obróce na raz

tesla 3 usa ma 11kW 1F ale nie dam rady tak ładowac w normalnych warunkach bo musialbym dociazyc dwie pozostale fazy, a nawet jakbym mogl to i tak zaladowalbym 15-20kWh mniej

Last edited:

zlp

Pionier e-mobilności
dobra, o ładowanie nikt nie dzwoni wiec ładowarka na sell ;)- chyba za mala moc

dodatkowo wstępnie znalazłem chinczyka ktory moze mi sprzedac same czesci czyli kontroler + moduły, wiec troche kusi mnie zbudowanie samemu 90kW (3 moduly po 30kW) 300A razem

oczywiscie musialbym ograniczyc poczatkowo moc do 35-40kW + PV (20kW)i sumarycznie byloby koło 50-55kW w sloneczy dzien
kiedys tez napewno dokupie falownik 20kW z magazynem i mozna by miec 75kW w domu ;)
Piękna sprawa taka ładowarka w domu, czy w firmie.
Też jestem takim czymś zainteresowany. 75kW u mnie to nie problem.

qb4hkm

Pionier e-mobilności
tak, bez problemu

inwestycja powoli sie zwraca🤣 :
wrocilem kolo 3 w nocy na 25% ale nie podlaczalem bo mialobyc slonecznie caly dzien, a nie planowalem wyjazdow, jednak cos wyszlo i musze jechac 400km za 3h - w 3h podladuje ponad 50kWh do 95% i obróce na raz

tesla 3 usa ma 11kW 1F ale nie dam rady tak ładowac w normalnych warunkach bo musialbym dociazyc dwie pozostale fazy, a nawet jakbym mogl to i tak zaladowalbym 15-20kWh mniej
Jaki koszt takich gratów?

szczur333

Zadomawiam się

szczur333

Zadomawiam się
Chodziło mi o graty do budowy ładowarki DC, mam moduły 20kw.
plyta i sterownik kolo 2k chyba, przewod z ccs-em 1000-1500, zasilacz, kontakrtor - 300-1000, ale mozna kontaktory wziac np dwa (na DC plus i minus, dodatkowo jakies zabezpiecznia, na upływ pradu itp mozna tez porobic

jak sie nie biore narazie dopoki mojej nie sprzedam bo nawet nie mam kasy teraz bo na leczenie psa poszlo 3k i zero kasy na pierdoły