czyli mamy 2 lata ubezpieczenia a jak cos sie stanie miedzy 2-3 rokiem to juz we wlasnym zakresie?
To zależy o co pytasz.
Ubezpieczenie OC i AC jest w cenie na czas trwania kontraktu (3 lata).
Ubezpieczenie Assistance po stronie Arvala nie jest wliczone, czyli go domyślnie nie ma.
Do doprecyzowania z Fordem czy informacja o ich Assistance ze strony obowiązuje również dla programu Ambasador, tego na dzisiaj nie wiem.
Jeżeli informacja z ich strony jest prawidłowa to w pierwszych dwóch latach powinno obowiązywać assiastance Forda.
Ono się przedłuża automatycznie po każdym przeglądzie o 12 miesięcy, w takim wypadku zachowana byłaby ciągłość po zrobieniu przeglądu również w trzecim roku.
Ford pisze też na swojej stronie "Istnieje też możliwość wykupienia Assistance 12 w cenie 72.78 zł. netto." więc to akurat żaden wydatek.
Bardziej martwi mnie potencjalny okres bez gwarancji producenta w trzecim roku użytkowania.
Widziałem natomiast na stronie Forda, że można dokupić pakiet
Gwarancja 12 za 499 zł na 12 miesięcy obejmujący:
- silnik
- układ przeniesienia napędu
- skrzynię biegów
- wybrane elementy sterowania i osprzętu silnika
Z oferty może skorzystać właściciel zarejestrowanego w Polsce samochodu marki Ford, któremu kończy się gwarancja podstawowa lub posiadacz Forda, którego wiek przekracza 2 lata i nie przekracza 10 lat, o przebiegu nieprzekraczającym 200 000 km
Tutaj właścicielem będzie Arval więc potencjalnie takie przedłużenie gwarancji trzeba pewnie kupić za ich pośrednictwem.
Zapytam o to przy najbliższej okazji.