Klima - MY

jezrdnag

Zadomawiam się
@rompik sprawdź czy czasami nie włącza Ci się obieg zamknięty. Ja tak miałem nawet nie wiem dlaczego, że włączał mi się bez mojej wiedzy obieg zamknięty i wtedy klima nie dawała rady. Dopiero ręcznie wyłączyłem obieg zamknięty i auto na obiegu i wtedy klima chłodziła bardzo. Nie wiem, może w smogu jeździłem i tak się działo. Wczoraj na trasie już się przestało tak dziać.
Obieg zamknięty włącza się automatycznie żeby szybciej schłodzić wnętrze.

rompik

Nowy na Forum
@boolean1981 - no i wlasnie nie wiem czy za duzo wymagam czy jednak cos jest nie tak...

Posiedzialem 15 min w aucie: temp ustawiona na LOW, wiatrak na 10. Chlosno jak maluchen na A4.

Owszem temperatura troche spadla (mamy 30C ale slonce juz zachodzi), ale nie powiem zeby jakos specjanie chlodno bylo w srodku. Chociaz kratki skad powietrze wydmuchuje sa chlodne.
No nic, chyba jednak bede to musial zglosic do sprawdzenia. Nam nadzieje ze mi nie powiedza ze tak to w Tesli dziala i obciaza za brak usterki.
Dzieki wszystkim za pomoc! 🙏

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem masz coś nie tak. Aktualnie mam gipsowy gorset po skomplikowanym złamaniu obojczyka i każda temperatura powyżej 20 stopni zabija mnie gorącem. Moja Tesla w trybie auto doskonale i szybko schładza wnętrze. W sumie to żal mi z niej wychodzić.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Wejdź w service i tam jest test dotyczący wentylacji/klimatyzacji. To opisane jest jako testy filtrów HEPA i jeszcze jakoś. Tak czy inaczej w tej samej "zakładce" Podpowiedział, doradził mi to kiedyś serwisant i w moim przypadku tak jakby się coś odblokowało i pomogło. Spróbuj.

STMS

Pionier e-mobilności
@boolean1981 - no i wlasnie nie wiem czy za duzo wymagam czy jednak cos jest nie tak...

Posiedzialem 15 min w aucie: temp ustawiona na LOW, wiatrak na 10. Chlosno jak maluchen na A4.

Owszem temperatura troche spadla (mamy 30C ale slonce juz zachodzi), ale nie powiem zeby jakos specjanie chlodno bylo w srodku. Chociaz kratki skad powietrze wydmuchuje sa chlodne.
No nic, chyba jednak bede to musial zglosic do sprawdzenia. Nam nadzieje ze mi nie powiedza ze tak to w Tesli dziala i obciaza za brak usterki.
Dzieki wszystkim za pomoc! 🙏

mi to wygląda na mało czynnika albo rozszczelniony układ ale to wydaje się niemożliwe

jarqu

Posiadacz elektryka
Zgłaszaj to do serwisu, U mnie chwila moment i jest jak w lodówce, co prawda mam tesle model 3 ale w Y powinno być tak samo.