Twenty

Zadomawiam się
Wrócę do opon jeszcze. To co jest na aucie czyli nowe letnie "Premium" Continental Ecocontact 6 mają bieżnik 6mm i jak sobie poczytałem to jest nowy standard tej firmy 🤣 opony za 1000 pln od sztuki. No okej dla pocieszenia mają się zużywać 20% wolniej poprzez zastosowane materiały. Pożyjemy zobaczymy. Trzeba je oddać z bieżnikiem nie mniejszym niż 1.6mm. Ja szukam już nowych zimówek w klasie eko/średniej i zobaczę w pierwszym roku pojeżdżę w proporcji 6/6 lub 7/5 w zależności od warunków atmosferycznych.

P.s. popieram utworzenie osobnego wątku bo nam się zrobił mocno arvalowy a może nie koniecznie to wszystkich interesuje
Ja zamierzam jezdzic na nich w lato ale na zime kupuje wielosezon i tak te 3 lata przejezdze, a oddam na letnich)

Co do wniosku o dotacje, masz moze jakas dobra instrukcje zeby to zrobic raz a porzadnie?

BartekEM

Zadomawiam się
Ja zamierzam jezdzic na nich w lato ale na zime kupuje wielosezon i tak te 3 lata przejezdze, a oddam na letnich)

Co do wniosku o dotacje, masz moze jakas dobra instrukcje zeby to zrobic raz a porzadnie?
Generator poprowadzi krok po kroku z komentarzami na bieżąco po czym zweryfikuje ewentualne błędy/braki także spokojna głowa

Mirek Z.

Nowy na Forum
Witajcie serdecznie. Od wczoraj (3/07) jestem (a właściwie żona) szczęśliwym użytkownikiem EXPLO :)
Zamówienie i odbiór w City CARS w Gliwicach - polecam!!!
24 Msc najmu, wersjca premium + pakiet Techno, jeszcze z B&O.
Zamówiony 28/05.
Na razie 60km przebiegu, wrażenia pozytywne.

Twenty

Zadomawiam się
Witajcie serdecznie. Od wczoraj (3/07) jestem (a właściwie żona) szczęśliwym użytkownikiem EXPLO :)
Zamówienie i odbiór w City CARS w Gliwicach - polecam!!!
24 Msc najmu, wersjca premium + pakiet Techno, jeszcze z B&O.
Zamówiony 28/05.
Na razie 60km przebiegu, wrażenia pozytywne.
dostal pan karte FordPass blueoval?

Zwyczajny nick

Zadomawiam się
Może i tak, ale to nie spowoduje obniżenia spalania o 50%.
Może o 5.

Przy 140-150 auto gabarytów i efektywności Explorera weźmie raczej 30 niż 20 kWh/100.....
Słowo klucz "RACZEJ" ... jeździłeś, albo chociaż stałeś obok? To auto jest bardzo kompaktowe, może na pierwszy rzut oka klockowate, ale opory generowane przez Forda nie są pokroju EV9 czy innych GIGASUV'ów. Mam wrażenie że od razu zakładasz że ktoś kręci i podaje zaniżone wartości... może uzasadnij skąd Twoje obawy.

Mam zużycie jakie mam, opisałem jakie są proporcje, a poniżej podpinam obiecany obrazek.

Attachments

• 1000008551.jpg
    1000008551.jpg
    1,6 MB · Liczba wyświetleń: 11