Ford Explorer - oferty / finansowanie

micmisio

Zadomawiam się
Czy ktoś przerabiał już kwestię podpisywania umowy w przypadku wspólnoty majątkowej? Arval twierdzi że muszą podpisać oboje małżonkowie co wg. mnie będzie skutkować utratą możliwości wzięcia dotacji przez drugą osobę w przyszłości. Nie planuję tego ale i nie wykluczam.

robik130

Zadomawiam się
To jest dopiero dziwne bo teoretycznie można zdjąć 4 letnie Micheliny i włożyć stare Chińczyki, do jazdy przecież wystarczy 1.6mm. ;)

Twenty na Twoim miejscu to jak już to bym włożył zimówki i miał wtedy najlepsze na lato i zimę. Zapłacisz mniej za zimówki, ale dopłacisz za wymianę, wyjdzie podobnie.
Nie było tak źle, o
To jest dopiero dziwne bo teoretycznie można zdjąć 4 letnie Micheliny i włożyć stare Chińczyki, do jazdy przecież wystarczy 1.6mm. ;)

Twenty na Twoim miejscu to jak już to bym włożył zimówki i miał wtedy najlepsze na lato i zimę. Zapłacisz mniej za zimówki, ale dopłacisz za wymianę, wyjdzie podobnie.
Nie było tak źle, oddałem na świetnych Michelin Pilot Alpin 5, które zostały po zimie, bo letnia uległa wcześniej uszkodzeniu. Nie opłacało się kupować.

Czy macie już jakieś typy zimówek do Explorera?
Czy ktoś przerabiał już kwestię podpisywania umowy w przypadku wspólnoty majątkowej? Arval twierdzi że muszą podpisać oboje małżonkowie co wg. mnie będzie skutkować utratą możliwości wzięcia dotacji przez drugą osobę w przyszłości. Nie planuję tego ale i nie wykluczam.
Dokładnie tak miałem, podpisaliśmy z żoną, więc raczej na drugie auto nie ma co liczyć.

molszewski

Nowy na Forum
Czy ktokolwiek z użytkowników dostał już od Arvala polisę AC z potwierdzeniem zapłaty? Jest to załącznik niezbędny do złożenia wniosku o dotację.

Samochód odebrałem 15 maja czyli prawie 2 miesiące temu i wciąż nie mogę złożyć wniosku o dotację, bo Arval nie przesłał mi niezbędnych dokumentów (dostałem jedynie elektroniczną wersję polisy OC oraz oryginał dowodu rejestracyjnego).

Pisałem w tej sprawie na [email protected] - dostałem odpowiedź, że przygotowują dokumenty, jednak było to 2 czerwca i od tamtej pory nic do mnie nie przyszło. Dzwoniłem na infolinię, zmarnowałem chyba ze 2 godziny – 2 razy łączyli mnie z opiekunem kontraktu, który jednak nie odbierał i znów wrzucało mnie w kolejkę oczekujących. Za 3 razem konsultant założył zgłoszenie z wnioskiem o przesłanie dokumentów, tłumacząc, że opiekunowie klientów mają bardzo dużo pracy i przez to czasem nie mogą odebrać (bez komentarza). Na zgłoszenie telefoniczne oczywiście brak odpowiedzi.

Napisałem do dealera Forda, maila z wnioskiem o pomoc w kontakcie z Arval. Salon odpisał, że przekazał moja prośbę do Arvala – do dziś brak odpowiedzi ze strony Arval.

Jeśli ktokolwiek z Was otrzymał polisę AC i potwierdzenie jej zapłaty, to proszę o wskazówkę jaką drogą to załatwiliście.

micmisio

Zadomawiam się
Napaliłem się na tego Forda ale obawiam się kwestii przypadku dotacji przy szkodzie całkowitej. Nie jestem stroną umowy ubezpieczenia i w razie W to arval weźmie kasę a ja zostanę z 30k do zwrotu dla funduszu. Chyba jednak skorzystam z jakiegoś leasingu, gdzie ja będę stroną umowy ubezpieczenia. Wtedy wykupuję gap i powinno starczyć na spłatę auta i dotacji.

galux20

Zadomawiam się
Dzis przegadalem ofertę z kolegą z Gdańska .
Uczciwie przedstawił ryzyka, fakt ,ze minimalne ale jednak istniejace.
Pomijam 3 rok gwarancji , mozna się ratowac protectem w jakis sposób.

Kwestia asistance jest klopotliwa.
Wyjezdzasz nowym autem, psuje się po tygodniu, naprawa trwa 2 miesiące i dostajemy zastepcze na kilka dni.
Podobnie z szkodami z własnej winy .

77kw i 280 ps jest warte ryzyka. 3 lata najmu.
Szczeg.jesli ktos potrzebuje auta w trasy .

My potrzebujemy auta do piekarni, szkoly , dojazdy 30km do pracy.
Mamy takze oferty na 2 lata
Q4 60 kw 200 ps 1250 + vat z oponami
Id4 53kw 170 ps 980 + vat z oponami
Obydwa auta z skórami, matrixami,ladowaniem 135 kw
Limity 31 tys km
Jednak kwestia asistance , napraw na zasadzie auto zastępcze bez limitu
Nie potrzebujemy mocnego silnika,mamy to w dieslu.

Ofertę ambasador bardzo polecam, kwestia przemyslenia pewnych kwestii

Twenty

Zadomawiam się
Dzis przegadalem ofertę z kolegą z Gdańska .
Uczciwie przedstawił ryzyka, fakt ,ze minimalne ale jednak istniejace.
Pomijam 3 rok gwarancji , mozna się ratowac protectem w jakis sposób.

Kwestia asistance jest klopotliwa.
Wyjezdzasz nowym autem, psuje się po tygodniu, naprawa trwa 2 miesiące i dostajemy zastepcze na kilka dni.
Podobnie z szkodami z własnej winy .

77kw i 280 ps jest warte ryzyka. 3 lata najmu.
Szczeg.jesli ktos potrzebuje auta w trasy .

My potrzebujemy auta do piekarni, szkoly , dojazdy 30km do pracy.
Mamy takze oferty na 2 lata
Q4 60 kw 200 ps 1250 + vat z oponami
Id4 53kw 170 ps 980 + vat z oponami
Obydwa auta z skórami, matrixami,ladowaniem 135 kw
Limity 31 tys km
Jednak kwestia asistance , napraw na zasadzie auto zastępcze bez limitu
Nie potrzebujemy mocnego silnika,mamy to w dieslu.

Ofertę ambasador bardzo polecam, kwestia przemyslenia pewnych kwestii
ciekawe jak do tego co mowisz ma ten zapis na stronie forda 1751892796154.png

giancardi

Zadomawiam się
Napaliłem się na tego Forda ale obawiam się kwestii przypadku dotacji przy szkodzie całkowitej. Nie jestem stroną umowy ubezpieczenia i w razie W to arval weźmie kasę a ja zostanę z 30k do zwrotu dla funduszu. Chyba jednak skorzystam z jakiegoś leasingu, gdzie ja będę stroną umowy ubezpieczenia. Wtedy wykupuję gap i powinno starczyć na spłatę auta i dotacji.
Opłata wstępna jest zwracana przez Arval proporcjonalnie. Czyli szkoda całkowita w 20 miesiącu , a więc 37000/36 to jest 1.027 złotych, oddają 16432 złote.
I nie jestem wcale pewny czy musisz wtedy zwracać całą dopłatę, bo niby dlaczego? Takie są zasady tego programu?

Twenty ma się tak, że to jest oferta dla osoby prywatnej, przy zakupie.

juggler5

Zadomawiam się
Też musiałem podpisać razem z żoną, dostałem informację, że na końcowej fakturze będzie widoczna 1 osoba, ale napisałem jeszcze dziś e-mail w tej sprawie. Jak dostanę info to wkleję tutaj.