Ford Explorer - oferty / finansowanie

BartekEM

Zadomawiam się
Po waszych odpowiedziach wkurzyłem się i postanowiłem, że będę siedział na infolinii aż uzyskam polisę z potwierdzeniem płatności lub info w czym jest problem.

Przy 2 podejściu konsultantka poinformowała mnie, że polisy są wysyłane po 2 miesiącach od ubezpieczenia pojazdu, ponieważ Arval po takim czasie dostaje polisę od ubezpieczyciela.

Tłumaczenie wydaje mi się naciągane - skoro Wy dostaliście polisy tak szybko, a ubezpieczycielem jest przecież ich siostrzana spółka (Greenval insurance).

Mi do 2 miesięcy brakuje już tylko tydzień więc poczekam. Mają wysłać polisę bez potrzeby zakładania nowego zgłoszenia gdyż cały czas widzą stare zgłoszenie w systemie.
To jest bardziej oświadczenie z numerem polisy AC i wskazaniem okresu + potwierdzenie zapłacenia składek. Powinno fundusz zadowolić. Poniżej masz wycinek tytułu.

Attachments

• Screenshot_20250707_171727_Drive.jpg
    Screenshot_20250707_171727_Drive.jpg
    89,2 KB · Liczba wyświetleń: 22

Lelon

Nowy na Forum
Dokładnie. Auto zepsuło mi się w zeszły poniedziałek a assistance od Arvala mi nie przysługuje... Dostałem tylko od Forda na 4 dni, niestety już musiałem oddac a dopiero czekam na diagnoze co z moim autem...
Generalnie lipa

Twenty

Zadomawiam się
Dokładnie. Auto zepsuło mi się w zeszły poniedziałek a assistance od Arvala mi nie przysługuje... Dostałem tylko od Forda na 4 dni, niestety już musiałem oddac a dopiero czekam na diagnoze co z moim autem...
Generalnie lipa
no jest to pewne ryzyko ale cena to wynagradza

CichyKompas

Nowy na Forum
Cześć,

mam pytanie we wniosku co daliście przy ''Zabezpieczenie zwrotu Wsparcia''.
Jestem również najemcą tego samochodu na okres 25 miesięcy. Trcchę jest ten temat dla mnie niejasny jak do tego podeszliście?

Z góry dziękuję.

CichyKompas

Nowy na Forum
Może się komuś przydadzą te informację.

1. Można złożyć wniosek załączając dowód tymczasowy, natomiast nie uzyska on akceptacji bez stałego dowodu rejestracyjnego. Na etapie kontroli wniosek zostanie zwrócony do korekty z prośbą o uzupełnienie.

2. Wniosek pkt 15 pierwsze zapytanie wyjaśnienie:
wota netto pojazdu z faktury/umowy leasingu/wynajmu długoterminowego [zł] – należy wskazać kwotę netto dotyczącą zakupu samochodu elektrycznego, którego dotyczy wniosek. Nie należy uwzględniać wskazanych w dokumentach kosztów dodatkowych, tj. koszty wyposażenia dodatkowego, transportu, itp. W przypadku zakupu pojazdu należy wpisać kwotę wynikającą z faktury zakupu, natomiast w przypadku leasingu/wynajmu długoterminowego należy podać kwotę wskazaną w umowie leasingu/wynajmu długoterminowego lub na fakturze za zakup pojazdu przez firmę leasingową. Wpisana kwota nie może przekroczyć wartości 225.000,00 zł.

3. Wniosek. pkt 15 drugie zapytanie wyjansnienie:
Kwota podatku VAT z faktury [zł]/ Kwota podatku VAT z umowy leasingu / wynajmu długoterminowego [zł] – należy wskazać kwotę podatku VAT wynikającą z faktury za zakup pojazdu lub z faktury za zakup pojazdu przez firmę leasingową lub z zawartej umowy leasingu.

4. Całkiem dobrą instrukcję ma strona motoelectro

iccu

Nowy na Forum
Generalnie lipa
Co ci się przytrafiło? Zdechł ci w trasie? Skoro nie ma assistance to holowanie na twój koszt, czy do serwisu na kołach dojechałeś?