Ford Explorer - oferty / finansowanie

Twenty

Zadomawiam się
Tavascan na 2 lata co prawda przebieg 20k rocznie to prawie 1900 zl czyli prawie 2x tyle co explorer. Tu nawet nie ma co dyskutowac, oferta exporera jest bezkonkurencyjna na to co oferuje i za ile no i ta stala kwota przez 3 lata tez robi wrazenie 1752251371251.png

CichyKompas

Nowy na Forum
Cześć, dla zainteresownaych & zmotywowanych. Co do wniosku to wypełnienie zajeło mi popołudnie i 5 dni czekałam na potwierdzenie OC & AC od Arvala. Wiec wypełnienie i wyłanie zajeło mi niecały tydzień.

CichyKompas

Nowy na Forum
czyli nie brales weksla tylko ubezpieczenie od Arvala?
Hej, brałem tylko inny forumowicz mi podpowiedział, że "Weksel załatwia się dopiero po zatwierdzeniu wniosku i fundusz wysyła go na tobie na e-maila wraz z deklaracją wekslową. Następnie idziesz go podpisać do notariusza i wysyłasz kurierem/poleconym.".

BartekEM

Zadomawiam się
Tavascan na 2 lata co prawda przebieg 20k rocznie to prawie 1900 zl czyli prawie 2x tyle co explorer. Tu nawet nie ma co dyskutowac, oferta exporera jest bezkonkurencyjna na to co oferuje i za ile no i ta stala kwota przez 3 lata tez robi wrazenie View attachment 30033
Oferta Forda jest bezkonkurencyjna i dziwi mnie szczerze mówiąc jakaś rozkmina o aucie zastępczym, którego jak dobrze pojdzie nawet nie użyjemy. A nawet jeżeli będzie potrzebne to na jak długo? Miesiąc dwa w skrajnym przypadku gdybyśmy np. przydzwonili komuś w tyłek i z naszej winy byłaby likwidacja szkody z ac? Lub awaria której Ford nie ogarnie w 4 dni. No ale niech nawet wyjdzie 2 miesiące w skali całej umowy to trzeba sobie będzie ogarnąć jakieś zastępstwo.. w cenie kompletu opon de facto.
Nie warto dopłacać wg mnie kilkanaście tysiecy tylko po to by mieć auto zastępcze lub jakiś assistance, który jest darmowy na rynku tylko trzeba 10 minut z życia poświęcić by go załatwić.

Poza tym nie bez powodu Explorer znalazł się na podium w czerwcowych rejestracjach EV w Polsce ustępując miejsca tylko tesli 3/y.

Attachments

• Screenshot_20250710_165028_Facebook.jpg
    Screenshot_20250710_165028_Facebook.jpg
    215,5 KB · Liczba wyświetleń: 13

Twenty

Zadomawiam się
Oferta Forda jest bezkonkurencyjna i dziwi mnie szczerze mówiąc jakaś rozkmina o aucie zastępczym, którego jak dobrze pojdzie nawet nie użyjemy. A nawet jeżeli będzie potrzebne to na jak długo? Miesiąc dwa w skrajnym przypadku gdybyśmy np. przydzwonili komuś w tyłek i z naszej winy byłaby likwidacja szkody z ac? Lub awaria której Ford nie ogarnie w 4 dni. No ale niech nawet wyjdzie 2 miesiące w skali całej umowy to trzeba sobie będzie ogarnąć jakieś zastępstwo.. w cenie kompletu opon de facto.
Nie warto dopłacać wg mnie kilkanaście tysiecy tylko po to by mieć auto zastępcze lub jakiś assistance, który jest darmowy na rynku tylko trzeba 10 minut z życia poświęcić by go załatwić.

Poza tym nie bez powodu Explorer znalazł się na podium w czerwcowych rejestracjach EV w Polsce ustępując miejsca tylko tesli 3/y.
dokladnie tez tak uwazam, placenie 600-900 zl miesieznie wiecej za samochod zastepczy i "pelny" assistance mija sie z celem

btw. co masz na mysli darmowy assistance?

Esiak

Posiadacz elektryka
czyli nie brales weksla tylko ubezpieczenie od Arvala?
potwierdzenie zawarcia i opłacenia ubezpieczenia OC oraz AC musisz dołączyć do wniosku niezależnie od wybranej opcji zabezpieczenia: cesji polisy czy weksla...

Last edited:

Lelon

Zadomawiam się
Ja mimo tego, że moje auto stoi już 12dni w serwisie i jeszcze z 10dni postoi to i tak nie żałuję wyboru Explorera. Auto jest naprawdę bardzo przyjemne. A w tych pieniądzach to rewelacja. Jedyne co to chętnie bym go wziął na 3lata a nie 2... Ale na początku nie było takiej opcji

Twenty

Zadomawiam się
Ja mimo tego, że moje auto stoi już 12dni w serwisie i jeszcze z 10dni postoi to i tak nie żałuję wyboru Explorera. Auto jest naprawdę bardzo przyjemne. A w tych pieniądzach to rewelacja. Jedyne co to chętnie bym go wziął na 3lata a nie 2... Ale na początku nie było takiej opcji
no ja byl;em zmuszony na 3 lata, na poczatku mi to nie pasowalo ale teraz w sumie ten rok dluzej w tak zajebistej cenie to nawet dobrze wyszlo.

Sledze rynek od dobrych 2 lat i takiej oferty jak ta na Explorera gdzie mamy pelnoprawne auto czyli w sumie auto ktorym pojedziemy na zakupy do pracy i na wakacje z rodzina (pomijam troche maly bagaznik ale da rade)